Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg snakt naar een nieuwe Michelinster

Geplaatst opmaandag 12 december 2016 - 6:49

Michelin maakt maandag zijn nieuwe sterren bekend. Sinds 2010 heeft Limburg geen Michelinster meer gekregen.

Chef-kok Edwin Soumang en zijn partner Bethany DeLong van restaurant One, toen Maasniel, nu Roermond, wonnen dat jaar een ster.

Verlies van sterren
Erna gingen er enkel sterren af: in 2014 twee: Toine Hermsen in Maastricht verloor zijn ene ster, nadat hij in 2002 zijn tweede had moeten inleveren. Het verlies van de ster door Hermsen leidde tot grote verontwaardiging in de complete Nederlandse kokwereld. Hermsen was jarenlang het boegbeeld van de Nederlandse topkoks.

Overlijden
De Leuf moest als gevolg van het plotse overlijden van patron cuisinier Paul van de Bunt ook een ster inleveren, maar behield er een, dankzij twee jonge koks Robin van de Bunt en Bas van Kraanen, die als het grote nieuwe Limburgse kooktalent wordt gezien.

Sterrenkoks
Limburg telt nu nog 10 sterrenkoks: Twee met twee sterren: Hans van Wolde van Beluga in Maastricht (sinds 2005) en Margo Reuten van Da Vinci in Maasbracht (2008). Eén ster: Château Neercanne in Maastricht (1984), Tout à Fait in Maastricht (2002), Aubergine, Steyl (2006), Valuas, Venlo (2006), Brienen aan de Maas, Well (2007), Bretelli, Weert (2007), One, Roermond (2010), De Leuf, Ubachsberg (2014).

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

9 Michelinsterren-diner? Voor 1000 euro ben je er bij
Toine Hermsen
Toine Hermsen sluit deuren in centrum Maastricht
'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'
Limburger behaalt Michelinster met restaurant in Bangkok
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen