Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg slecht voorbereid op opmars elektrisch rijden

Geplaatst opwoensdag 13 april 2016 - 6:14

Limburg is onvoldoende voorbereid op de snelle opmars van elektrische auto’s.

De meeste gemeenten weten niet hoe ze ermee om moeten gaan. Er zijn veel te weinig openbare laadpalen en er wordt op grote schaal illegaal onveilig stroom ‘getankt’, zo schrijven de Limburgse kranten.

Laadpalen
In een landelijk onderzoek naar laadpalen per gemeente scoort Limburg dik onvoldoende, en van de zes grote gemeenten in Limburg heeft alleen Venlo een nota over elektrisch rijden vastgesteld. De meeste Limburgse gemeenten hebben overigens wel ingezien dat ze in actie moeten komen en stellen op korte termijn beleid vast. De verwachting is dat het aantal laadpalen dan snel zal groeien. Gedeputeerde Daan Prevoo (SP, duurzaamheid) kondigde onlangs al aan het aantal publieke laadpalen te verdubbelen tot 480.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meer laadpunten voor elektrische auto's en fietsen
stock elektrische auto
'Te weinig laadpunten voor elektrische auto's in Limburg'
Elektrische voertuigen (EV), elektrisch rijden, hybride, plug-in hybride, stekkerauto, stekkerauto's, laadpunten, laadpalen, laadpaal (stock)
Meer laadpalen voor auto's: grootste stijging in Venray
Elektrische voertuigen (EV), elektrisch rijden, hybride, plug-in hybride, stekkerauto, stekkerauto's, laadpunten, laadpalen, laadpaal (stock)
'Elektrische laadpalen geen cadeautje voor hogere inkomens'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen