Overslaan en naar de inhoud gaan

In Limburg is simpel aan vuurwapens te komen

Geplaatst opvrijdag 14 oktober 2016 - 6:00

Voor iemand die de weg weet, is het kopen van wapens in Limburg onthutsend gemakkelijk.

De undercoveragent die dit voorjaar contact heeft gezocht met drie Antilliaanse criminelen in Brunssum om een liquidatiezaak op te lossen, heeft van hen wapens in alle soorten, maten en kalibers kunnen kopen. Dat schrijft De Limburger vrijdag. De krant baseert zich op de verslagen van de geheim agent, waarin ze inzage had.

Semtex
De politiespion beschrijft daarin tot in detail welke wapens hij kocht en welke revolvers, pistolen, geweren, en mitrailleurs hij aangeboden of te zien kreeg. In het aanbod zaten ook handgranaten en springstoffen zoals semtex.

Kalasjnikovs
Er blijkt zwaar wapentuig in de Limburgse onderwereld te circuleren. De undercoveragent ziet de Tec-9 voorbijkomen, een machinepistool van Zweedse makelij. Maar ook de CZ, een semi-automatisch wapen van een Tsjechische fabrikant, Russische AK’s, beter bekend als Kalasjnikovs, een Duitse karabijn van het merk Mauser en het Amerikaans machinepistool Mac13.

Satudarah
Waar dat spul vandaan komt? Ontvreemd uit politieauto’s, gestolen van arrestatieteams en geleverd door criminele contacten in binnen- en buitenland. De leveranciers zeggen ook wapens te krijgen via leden van motorclub Satudarah. Sommige wapens zouden ze hebben ingezet bij overvallen en liquidaties. Mogelijk ook bij de moord op Sven Prins uit Brunssum, die in 2015 werd geliquideerd.

In Horizon, de zaterdag bijlage van De Limburger, publiceert de krant een uitgebreide reconstructie van de undercoveractie van geheim agent A-3930

In Horizon, de zaterdag bijlage van De Limburger, publiceert de krant een uitgebreide reconstructie van de undercoveractie van geheim agent A-3930

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schreeuwende man bedreigt agenten met wapen
Roermondenaar vastgezet voor wapen- en drugsbezit
Man met wapenstok opgepakt bij parkeerplaats basisschool
Inval in Plasmolen bij grote politieactie Nijmegen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen