Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg proeftuin voor politiedrones

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 16:59

Limburg is samen met drie andere politieregio's aangewezen als nationale proeftuin voor het gebruik van drones bij de politie.

Dat is donderdag bekendgemaakt.

Experiment
Het experiment start dit jaar nog. De politie gaat de
drones inzetten bij plaatsen delict, maar ook bij grote evenementen in het kader van de openbare orde. Daarnaast komen er testen in relatie tot grensoverschrijdende criminaliteit, wietteelt en drugsafvaldump. Limburg is één van de drie regio's die meedoet naast de eenheden Oost-Nederland en Zeeland/West-Brabant.

Uitbreiding
Het nieuws is gepresenteerd tijdens de opening van de nieuwe locatie van het Innovatielab (iLab) van de politie op de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. In het lab gaat de politie samen met bedrijven en onderwijsinstellingen nieuwe diensten ontwikkelen. De politie begon vorig jaar al met het iLab, toen nog kleiner. Het iLab was zo succesvol dat het centrum nu fors is uitgebreid. Met de samenwerking met instellingen en bedrijven wil de politie verder innoveren.

iRoom
In het lab gaat de politie onder andere testen met een iRoom. In dit controlecentrum moet 24 uur per dag, 7 dagen in de week informatie verzameld worden. Ook wordt gewerkt aan de app KOPS waar agenten makkelijk kunnen zien of mensen gezocht worden.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen