Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Pride-week afgetrapt met hijsen speciale vlag

Geplaatst opmaandag 27 juli 2020 - 19:06

De Limburg Pride-week is maandag afgetrapt met het hijsen van de provinciale regenboogvlag. Hoogtepunt van de week die aandacht vraagt voor de lhbti-gemeenschap is de Limburg Pride Show aanstaande zaterdag.

De speciale vlag werd door COC Limburg-directeur Tamara van Bogaert bij het L1-gebouw in Maastricht gehesen.

L1 in teken van Limburg Pride
Omroep L1 besteedt vanaf maandag aandacht aan de lhbti-week. In het radioprogramma L1 Vandaag zijn tussen 16:00 en 19:00 uur verschillende rubrieken en gasten te horen over het evenement, de geschiedenis en over de huidige acceptatie van lhbti'ers.

"Wij willen graag inspelen op maatschappelijk of cultureel relevante onderwerpen in onze provincie", zegt L1-hoofdredacteur Leo Hauben. Als voorbeeld noemt hij de de week rondom het OLS. Ook de lhbti-gemeenschap noemt hij buitengewoon relevant. "Het is van deze tijd en hoort erbij. Wij hopen ons steentje bij te dragen met verhalen van mensen en betrokkenen zodat andere mensen denken: zo kun je er ook tegen aan kijken."

Lees ook: Eerste editie Limburg Pride coronaproof

Acht uur lange livestream
Vanwege de coronacrisis is de eerste editie van de Limburg Pride Show geen fysiek evenement, maar een acht uur durende livestream vanuit de ECI-cultuurfabriek in Roermond. Tijdens de talkshow doen bekende Limburgse lhbti'ers hun verhaal en wordt er gesproken met onder andere politie, politiek en andere organisaties.

Naast de serieuze noot is er ook entertainment in de vorm van drag queens en Limburgse artiesten zoals Yvo van der Bijl, Floortje Hover en DJ Timebeatz.

Hoe tolerant is Weert?
In heel Nederland wordt stilgestaan bij de Pride-week. Zo is van maandag tot en met vrijdag op NPO3 een speciale pride-editie van Nu we er toch zijn te zien. D66-lijsttrekker Rob Jetten test in een van de afleveringen hoe tolerant en LHBTI-vriendelijk Weert is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen