Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Pride-week afgetrapt met hijsen speciale vlag

Geplaatst opmaandag 27 juli 2020 - 19:06

De Limburg Pride-week is maandag afgetrapt met het hijsen van de provinciale regenboogvlag. Hoogtepunt van de week die aandacht vraagt voor de lhbti-gemeenschap is de Limburg Pride Show aanstaande zaterdag.

De speciale vlag werd door COC Limburg-directeur Tamara van Bogaert bij het L1-gebouw in Maastricht gehesen.

L1 in teken van Limburg Pride
Omroep L1 besteedt vanaf maandag aandacht aan de lhbti-week. In het radioprogramma L1 Vandaag zijn tussen 16:00 en 19:00 uur verschillende rubrieken en gasten te horen over het evenement, de geschiedenis en over de huidige acceptatie van lhbti'ers.

"Wij willen graag inspelen op maatschappelijk of cultureel relevante onderwerpen in onze provincie", zegt L1-hoofdredacteur Leo Hauben. Als voorbeeld noemt hij de de week rondom het OLS. Ook de lhbti-gemeenschap noemt hij buitengewoon relevant. "Het is van deze tijd en hoort erbij. Wij hopen ons steentje bij te dragen met verhalen van mensen en betrokkenen zodat andere mensen denken: zo kun je er ook tegen aan kijken."

Lees ook: Eerste editie Limburg Pride coronaproof

Acht uur lange livestream
Vanwege de coronacrisis is de eerste editie van de Limburg Pride Show geen fysiek evenement, maar een acht uur durende livestream vanuit de ECI-cultuurfabriek in Roermond. Tijdens de talkshow doen bekende Limburgse lhbti'ers hun verhaal en wordt er gesproken met onder andere politie, politiek en andere organisaties.

Naast de serieuze noot is er ook entertainment in de vorm van drag queens en Limburgse artiesten zoals Yvo van der Bijl, Floortje Hover en DJ Timebeatz.

Hoe tolerant is Weert?
In heel Nederland wordt stilgestaan bij de Pride-week. Zo is van maandag tot en met vrijdag op NPO3 een speciale pride-editie van Nu we er toch zijn te zien. D66-lijsttrekker Rob Jetten test in een van de afleveringen hoe tolerant en LHBTI-vriendelijk Weert is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen