Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Preuve Festival mogelijk naar Meerssen

Geplaatst opvrijdag 6 mei 2016 - 10:41

Het Limburg Preuve Festival wordt mogelijk verplaatst naar de Rothemermolen in Meerssen.

De jaarlijkse streekproductenmarkt werd sinds 2011 gehouden bij kasteel Vaeshartelt in Maastricht. Maar door interne problemen daar is de editie voor dit jaar afgelast.

Ondernemer René van Druenen uit Ulestraten was in het begin bij de organisatie van het festival betrokken. Hij zegt het doodzonde te vinden als het evenement nu ter ziele zou gaan.

Lees ook: Limburg Preuve Festival in Maastricht gaat niet door

Afgeslankt
Hij probeert daarom het festival op zaterdag 3 en/of zondag 4 september toch door te laten gaan op een nieuwe locatie. De
Rothemermolen ligt op nog geen kilometer van de oude plek Vaeshartelt. Of dat, gelet op de beperkte voorbereidingstijd gaat lukken, is nog niet duidelijk.

Mogelijk wordt het dan een evenement in afgeslankte vorm. Van Druenen wil ook kijken of het Limburg Preuve Festival permanent naar Meerssen kan worden gehaald.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bestuur Limburg Preuve weet niks van verhuizing
Limburg Preuve Festival in Maastricht gaat niet door
Vertrouwelijke info Meerssen gelekt door voorzitter Brug-M
Voorzitter Brug-M Meerssen ontkent lek naar nieuwssite
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen