Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg Preuve Festival mogelijk naar Meerssen

Geplaatst opvrijdag 6 mei 2016 - 10:41

Het Limburg Preuve Festival wordt mogelijk verplaatst naar de Rothemermolen in Meerssen.

De jaarlijkse streekproductenmarkt werd sinds 2011 gehouden bij kasteel Vaeshartelt in Maastricht. Maar door interne problemen daar is de editie voor dit jaar afgelast.

Ondernemer René van Druenen uit Ulestraten was in het begin bij de organisatie van het festival betrokken. Hij zegt het doodzonde te vinden als het evenement nu ter ziele zou gaan.

Lees ook: Limburg Preuve Festival in Maastricht gaat niet door

Afgeslankt
Hij probeert daarom het festival op zaterdag 3 en/of zondag 4 september toch door te laten gaan op een nieuwe locatie. De
Rothemermolen ligt op nog geen kilometer van de oude plek Vaeshartelt. Of dat, gelet op de beperkte voorbereidingstijd gaat lukken, is nog niet duidelijk.

Mogelijk wordt het dan een evenement in afgeslankte vorm. Van Druenen wil ook kijken of het Limburg Preuve Festival permanent naar Meerssen kan worden gehaald.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bestuur Limburg Preuve weet niks van verhuizing
Limburg Preuve Festival in Maastricht gaat niet door
Vertrouwelijke info Meerssen gelekt door voorzitter Brug-M
Voorzitter Brug-M Meerssen ontkent lek naar nieuwssite
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen