Jos Heijmans (3 juni 2020)

Heijmans doet melding bij Remkes over integriteit Gabriëls

Oud-burgemeester Jos Heijmans van Weert heeft zich in een brief tot waarnemend gouverneur Johan Remkes gewend met twee zaken die in zijn ogen de integriteit van kandidaat-gedeputeerde Geert Gabriëls van GroenLinks kunnen raken.

Gouvernement, provinciehuis, Provincie Limburg (stock)
Oud-Forum-statenleden krijgen deel fractievergoeding

De vier leden van het Limburgs Parlement die uit Forum voor Democratie (FvD) zijn gestapt en die nu de nieuwe fractie Samen voor Limburg vormen, krijgen een eigen fractiebudget. Maar dat is beperkter van opzet dan van andere partijen.

Vincken definitief uit FvD (6 dec 2020)
Statenlid Nico Vincken stapt definitief uit FvD

Statenlid Nico Vincken heeft definitief zijn lidmaatschap opgezegd van Forum voor Democratie (FvD). Eerder liet hij al weten daartoe te neigen, maar nu heeft hij de knoop doorgehakt.

Ruud Burlet deeltijd-gedeputeerde voor Forum

Ruud Burlet van Forum voor Democratie wordt in het nieuwe provinciebestuur maar voor 80 procent van de tijd gedeputeerde.

Politieke angel eruit: miljoenen voor Campus Venlo

Het Limburgs Parlement heeft bijna unaniem ingestemd met een investering van bijna acht miljoen euro in de Campus Vastgoed Greenport Venlo.

L1 moet in HD: Limburgse CDA-fractie wil nationale lobby

Kabelmaatschappij Ziggo moet zo snel mogelijk de regionale tv-zenders in HD kwaliteit aanbieden.

Geen politieke bemoeienis meer bij investeringen LEF

Het Limburgs Parlement laat schoorvoetend de goedkeuring varen voor investeringen boven de 2,5 miljoen euro uit het Limburgs Energie Fonds (LEF).

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten