Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg pakt parkeerprobleem voor vrachtwagens aan

Geplaatst opdinsdag 24 februari 2015 - 11:50

De regio Limburg, het bedrijfsleven, politie en Rijkswaterstaat willen tenminste vijf beveiligde truckstops in de provincie aanleggen.

Op die manier moet er een netwerk van beveiligde truckstops in Limburg komen. De partijen tekenen daar donderdag een intentieovereenkomst voor.

Gevaarlijk en onveilig
In Limburg is al lange tijd duidelijk dat er vooral 's avonds en 's nachts te weinig parkeergelegenheid voor vrachtwagens is. Chauffeurs zien zich daardoor genoodzaakt om op de vluchtstroken langs de snelwegen te parkeren. Dat is niet alleen gevaarlijk, de vrachtwagens zijn daardoor extra kwetsbaar voor ladingdieven.

Venlo heeft prioriteit
Een parkeerplaats aan de James Cookweg in Venlo heeft de grootste prioriteit. Hier moet ruimte komen voor 225 vrachtwagens.

De provincie is bereid daar 600.000 euro in te investeren, mits de andere betrokken partijen meedoen. Ook vraagt de provincie een subsidie van 400.000 euro aan bij de Europese Commissie. "Hier is de urgentie erg hoog", aldus gedeputeerde Vervoer Patrick van der Broeck. "Reden voor de provincie om bij te dragen aan een structurele oplossing."

Betrokkenen
Naast de provincie, de regio Limburg, het bedrijfsleven, politie en Rijkswaterstaat zijn ook de organisaties EVO, TLN en ELC-Limburg, de LWV en de Limburgse gemeenten Venlo, Venray, Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Heerlen betrokken bij de plannen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

A2 weer open na ongeval met gevaarlijke stof
Knooppunt Zaarderheiken
Vertraging aanleg derde rijstrook knooppunt Zaarderheiken
Weinig schot in uitbreiding parkeerplaatsen voor trucks
Vertraging A73 bij Belfeld nog tot laat in de avond
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen