Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg over bestorming Capitool: 'Trump schaam je diep'

Geplaatst opdonderdag 7 januari 2021 - 6:42

In Limburg wordt met verbazing gekeken naar de verwikkelingen in de Verenigde Staten waar aanhangers van president Donald Trump het Capitool zijn binnengedrongen.

Bij de bestorming van het Amerikaanse parlementsgebouw zijn woensdag vier doden gevallen. De politie heeft 52 arrestaties verricht.

Neergeschoten
Drie van de sterfgevallen waren het gevolg van een "medisch noodgeval". Wat dat daar precies mee wordt bedoeld, is nog onduidelijk. De andere dode is de vrouw die in het Capitool was neergeschoten en later aan haar verwondingen overleed. Veertien politieagenten zijn gewond geraakt bij de onlusten, van wie twee ernstig.

Schaamte
'Met afschuw kijk ik op CNN naar de bestorming van de democratische instituties in wat nog niet zo lang geleden de leider was van de vrije westerse wereld. In zijn laatste dagen stort Donald Trump zijn land in de afgrond. Hopelijk keert het verstand en de kalmte snel terug', schrijft burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren.

'Kijk mister Trump: dat heb je bereikt! Rellen en bestorming! Schaam je diep! In de cel met jou! En die relschoppers in Washington: probeer dat maar eens in China of Rusland! Schaamteloos: jullie zetten USA te kijk voor de hele wereld!', laat zanger Jack Vinders weten via Twitter.

Schokkend
PVV-voorman Geert Wilders spreekt van 'schokkende beelden' uit Washington. 'Amerika staat voor vrijheid, en democratie zal altijd overwinnen. En de uitslag van democratische verkiezingen moet altijd worden gerespecteerd, of je nu wint of verliest', valt te lezen op Twitter.

Einde
'Dit kan niet het begin zijn van iets. Dit moet het einde zijn van iets', schrijft de vorst van de Venlose vastelaovesvereniging Jocus Roel Versleijen.

De Maastrichtse cartoonist Ruben L. Oppenheimer twitterde na de bestorming van het Capitool een politieke spotprent.

Verbonden
'Deze beelden zullen altijd onlosmakelijk met Trump's presidentschap zijn verbonden', laat VVD-politicus Mark Verheijen weten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen