Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg op chemiebeurs in Barcelona

Geplaatst opdonderdag 28 september 2017 - 11:35

Limburg is goed vertegenwoordigd tijdens de chemiebeurs Expoquimia in Barcelona.

Onderzoekers en wetenschappers van de Limburgse campussen en de Universiteit Maastricht en Limburgse ondernemers nemen deel aan de beurs. Ze geven er presentaties en doen mee aan paneldiscussies over de laatste ontwikkelingen in de chemie.

Miljarden
Limburg gaat met een afvaardiging naar Spanje omdat de chemie-industrie sterk vertegenwoordigd is in de provincie. Alleen al in Sittard-Geleen zitten 150 bedrijven op industrieterrein Chemelot. Deze bedrijven zijn goed voor een jaarlijkse omzet van tien miljard.

Kennis
De provincie maakt samen met regio's als Sachse-Anhalt in Duitsland, Catalonië en Asturië in Spanje en Wallonië in België deel uit van het Europese netwerk Smart Chemistry Specialisation Strategy.

"Zo kunnen we ontwikkelingen elders in Europa op het gebied van chemie in de gaten houden“, zegt gedeputeerde Twan Beurskens. "Doel is zoveel mogelijk gebruik te maken van elkaars kennis."

De chemiebeurs is van 2 tot 6 oktober.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen