Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg op 8 en 10 in restaurant top-10

Geplaatst opzaterdag 11 februari 2017 - 16:52

Na een jaar vol eet- en drinkwandelingen heeft WijnSpijs Magazine weer haar jaarlijkse top 10 van restaurants onthuld. Daarbij twee Limburgse eetgelegenheden.

Het gaat om One in Roermond (8) en Enfin in Venlo (10).

Wijn en eten
De lijst wordt samengesteld door de deelnemers aan de zogenaamde WijnSpijs-wandelingen. In totaal ging het in 2016 om dik 15500 wandelaars verspreid over 63 wandelingen die gezamenlijk 11.192 flessen wijn en 92.724 gerechten soldaat maakten.

Top 10
​Uiteindelijk leidde dat tot dik 2500 beoordelingen waaruit uiteindelijk een top 10 werd samengesteld. Enfin uit Venlo sluit die top 10 af, het Roermondse One vinden we nog iets hoger terug met een achtste plek. Eén wandelaar was zelfs bijzonder enthousiast over de Roermondse eetgelegenheid: "De wijn paste zó goed! Ik werd verdrietig toen mijn glas leeg was."

De lijst wordt aangevoerd door restaurant Van der Dussen uit Delft.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Horeca eten en drinken restaurant café
Reserveren horeca: nog veel tafeltjes vrij op 1 juni
Nieuw restaurant in ECI Cultuurfabriek
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen