Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg op 8 en 10 in restaurant top-10

Geplaatst opzaterdag 11 februari 2017 - 16:52

Na een jaar vol eet- en drinkwandelingen heeft WijnSpijs Magazine weer haar jaarlijkse top 10 van restaurants onthuld. Daarbij twee Limburgse eetgelegenheden.

Het gaat om One in Roermond (8) en Enfin in Venlo (10).

Wijn en eten
De lijst wordt samengesteld door de deelnemers aan de zogenaamde WijnSpijs-wandelingen. In totaal ging het in 2016 om dik 15500 wandelaars verspreid over 63 wandelingen die gezamenlijk 11.192 flessen wijn en 92.724 gerechten soldaat maakten.

Top 10
​Uiteindelijk leidde dat tot dik 2500 beoordelingen waaruit uiteindelijk een top 10 werd samengesteld. Enfin uit Venlo sluit die top 10 af, het Roermondse One vinden we nog iets hoger terug met een achtste plek. Eén wandelaar was zelfs bijzonder enthousiast over de Roermondse eetgelegenheid: "De wijn paste zó goed! Ik werd verdrietig toen mijn glas leeg was."

De lijst wordt aangevoerd door restaurant Van der Dussen uit Delft.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Horeca eten en drinken restaurant café
Reserveren horeca: nog veel tafeltjes vrij op 1 juni
kok restaurant
Nieuwe Bib Gourmands voor Limburgse restaurants
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen