Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg op 8 en 10 in restaurant top-10

Geplaatst opzaterdag 11 februari 2017 - 16:52

Na een jaar vol eet- en drinkwandelingen heeft WijnSpijs Magazine weer haar jaarlijkse top 10 van restaurants onthuld. Daarbij twee Limburgse eetgelegenheden.

Het gaat om One in Roermond (8) en Enfin in Venlo (10).

Wijn en eten
De lijst wordt samengesteld door de deelnemers aan de zogenaamde WijnSpijs-wandelingen. In totaal ging het in 2016 om dik 15500 wandelaars verspreid over 63 wandelingen die gezamenlijk 11.192 flessen wijn en 92.724 gerechten soldaat maakten.

Top 10
​Uiteindelijk leidde dat tot dik 2500 beoordelingen waaruit uiteindelijk een top 10 werd samengesteld. Enfin uit Venlo sluit die top 10 af, het Roermondse One vinden we nog iets hoger terug met een achtste plek. Eén wandelaar was zelfs bijzonder enthousiast over de Roermondse eetgelegenheid: "De wijn paste zó goed! Ik werd verdrietig toen mijn glas leeg was."

De lijst wordt aangevoerd door restaurant Van der Dussen uit Delft.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
Bij Limburgse sterrenzaak dineer je het voordeligst
Horeca eten en drinken restaurant café
Reserveren horeca: nog veel tafeltjes vrij op 1 juni
Nieuw restaurant in ECI Cultuurfabriek
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen