coronavirus, delta, deltavariant (stock)

Risiconiveau Limburg mogelijk weer snel omlaag

Het risiconiveau in Limburg vanwege het aantal coronabesmettingen kan op basis van de huidige besmettingscijfers mogelijk dinsdag al naar beneden worden bijgesteld.

Burgemeester Schouten van Venlo
Noodverordeningen Veiligheidsregio Limburg-Noord opgeheven

De noodsituatie in de Veiligheidsregio Limburg-Noord is voorbij. Dat heeft Antoin Scholten, voorzitter van de Veiligheidsregio, dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Alle noodverordeningen zijn ingetrokken.

Jac Rooijmans
GGD: 'Kunnen heel Noord-Limburg in 3 weken vaccineren'

De GGD'en in Nederland kunnen sneller vaccineren wanneer er meer voorraad van de vaccins beschikbaar komt. Dat zegt Jac Rooijmans van de GGD Limburg-Noord.

Teststraat corona
Coronatest mogelijk tijdens de kerstdagen

Mensen die zich tijdens de feestdagen willen laten testen op corona kunnen gewoon terecht in de Limburgse teststraten.

VieCuri (19 mrt 2020)
'Ziekenhuizen merken nieuwe maatregelen pas over weken'

De nieuwe maatregelen die het kabinet dinsdagavond heeft afgekondigd en die woensdagavond 22:00 uur ingaan zullen op zijn vroegst over enkele weken effect sorteren.

Coronatest bejaarde zorginstelling
Risiconiveau Limburg-Noord opgeschaald naar 'ernstig'

Dinsdag is het risiconiveau in de veiligheidsregio Limburg-Noord met betrekking tot het aantal coronabesmettingen opgeschaald naar 'ernstig'.

Financiële tegenvaller brandweer door extreme droogte

De brandweer in Noord-Limburg maakt dit jaar een half miljoen euro méér kosten. Oorzaak: de westerstorm en de vele natuurbranden van afgelopen zomer.

Limburgse brandweerofficieren helpen collega's uit de brand

De Brandweer Limburg-Noord gaat de collega's van de regio Brabant-Noord helpen om een tekort aan Officieren van Dienst (OvD) op te vangen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten