Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg nog steeds rood, andere provincies volgen

Geplaatst opdonderdag 21 oktober 2021 - 6:26

Limburg kleurt nog steeds rood op de wekelijkse kaart van coronagevallen in Europa. Rood is het op een na hoogste niveau.

Nederland ziet er vanaf donderdag een stuk roder uit op de kaart. Limburg blijft dus op die kleur staan en krijgt gezelschap van Utrecht, Gelderland, Overijssel, Zuid-Holland, Friesland, Flevoland en Zeeland. Een maand geleden stond Nederland er voor het laatst zo slecht voor.

Coronagevallen
Utrecht heeft Limburg afgelost als de grootste brandhaard van Nederland in vergelijking met het aantal inwoners. In de centrale provincie zijn in de afgelopen twee kalenderweken ongeveer 3700 inwoners positief getest. Dat komt neer op 280 nieuwe gevallen op elke 100.000 mensen. In elke provincie schiet het aantal positieve tests omhoog. Limburg en Flevoland houden de toename het meest beperkt. Het totale aantal nieuwe gevallen over twee weken ligt daar bijna 35 procent hoger dan bij de kaart van vorige week.

Lees ook: Coronacijfers blijven met steile curve stijgen

Regels
Het ECDC, de Europese tegenhanger van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), publiceert de kaart elke donderdag. De dienst kijkt naar het aantal en het percentage positieve tests in de twee vorige kalenderweken. De kaart heeft vier kleuren. Van laag naar hoog zijn dat groen, oranje, rood en donkerrood. Landen kunnen op basis van de kaart besluiten om de regels voor reizigers uit andere landen aan te scherpen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen