Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Limburg nog steeds niet veilig voor overstroming Maas'

Geplaatst opzondag 25 januari 2015 - 13:05

Twintig jaar na de laatste grote overstromingen van de Maas is Limburg nog steeds niet veilig. Dat zegt Toine Gresel van het waterschap Peel en Maasvallei.

Volgens hem zijn er na 1995 veel tijdelijke nooddijken aangelegd die niet meer aan de eisen voldoen.

Overstroming
"Als het water van 1995 nog een keer komt, dan kan het zijn dat een aantal van die nooddijken het begeeft. Dat kan ik bijna garanderen", zegt Gresel.

Destijds stroomde 3200 kubieke water per seconde door de Maas. Dat is bijna 15 keer meer dan de gemiddelde afvoer van de rivier.

'Geen touw aan vast te knopen'
Ook schrijver Peet Adams is kritisch. Hij maakt in het boek De strijd die nooit ophoudt de balans op. Er is volgens hem veel gebeurd, maar het duurt allemaal veel te lang. Er moet steeds geld bij en de inwoners langs de Maas weten niet meer waar de overheid mee bezig is.

Adams: "De hoogwaterbeveiliging is hogere wiskunde geworden, niemand kan er meer een touw aan vast knopen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Risico's Maas worden onderschat
Mook maakt zich zorgen over veiligheid bij hoogwater
Zuid-Limburg beveiligd tegen overstromen Maas
Veel Limburgers nog steeds niet veilig tegen overstromingen
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen