Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg niet meer bierprovincie nummer 1

Geplaatst opdinsdag 13 juni 2017 - 12:48

Limburg heeft op dit moment 25 brouwerijen. Dat zijn er vijf meer dan tien jaar geleden. Hiermee staat de provincie op plek zes van alle Nederlandse provincies.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Verviervoudiging
Tien jaar geleden stond Limburg nog samen met Brabant bovenaan de lijst. Maar in de afgelopen jaren zijn er in Nederland veel nieuwe brouwerijen bij gekomen. Er zijn nu in totaal 370 brouwerijen. Dat is een verviervoudiging vergeleken met 2007. Toen waren er slechts 90 brouwerijen in Nederland.

Explosief
De groei was vooral te vinden in provincies als Noord- en Zuid-Holland, Gelderland en Utrecht. Daar steeg het aantal nieuwe brouwerijen explosief waardoor deze provincies Limburg passeerden op de lijst.

De meeste brouwerijen (270) zijn eenmanszaken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bierbrouwerij Baarlo brouwt beste dubbelbock
Steeds meer kleine bierbrouwerijen in Limburg
Experts vinden Limburgs bier het beste van de wereld
Kleine bierbrouwerijen beginnen gezamenlijke webshop
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen