Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburg mogelijk onderdeel van belangrijke transportroute

Geplaatst opzaterdag 16 december 2017 - 12:21

Het provinciebestuur moet bekijken of het meerwaarde heeft als Limburg toetreedt tot het Europese samenwerkingsverband Rijn-Alpen Corridor.

Het Limburgs Parlement nam een motie van GroenLinks daarover aan. Alleen PVV en SP stemden tegen.

Belangrijkste transportroute
De Rijn-Alpen Corridor is de belangrijkste Europese transportroute per spoor. De vrachtroute verbindt de zeehavens van Nederland en België via de industriegebieden in Duitsland en Noord-Italië met de haven van Genua. Het samenwerkingsverband van regio's en steden langs de route werd in 2015 opgericht.

Toegevoegde waarde
Volgens GroenLinks-statenlid Andy Rossel is Venlo onlangs als laatste toegetreden. "Ik vind het belangrijk om uit te zoeken of het een toegevoegde waarde heeft als de provincie Limburg ook mee gaat doen", aldus Rossel. De SP steunde de motie niet, omdat ze denkt dat het om een nieuwe 'overlegclub' gaat waar heel weinig uit zal komen.

Bureaucratisch clubje
De PVV ziet in het samenwerkingsverband vooral een 'bureaucratische clubje dat anderhalf jaar overlegt over de kleur van de kaft van een boekje'. Daarom stemde de PVV tegen. Uiterlijk medio volgend jaar moet het provinciebestuur laten weten of ze vindt dat het zinvol is om toe te treden tot het samenwerkingsverband.

Overigens wordt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Rijn-Alpen Corridor volgend jaar in Zuid-Holland gehouden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen