Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg mogelijk onderdeel van belangrijke transportroute

Geplaatst opzaterdag 16 december 2017 - 12:21

Het provinciebestuur moet bekijken of het meerwaarde heeft als Limburg toetreedt tot het Europese samenwerkingsverband Rijn-Alpen Corridor.

Het Limburgs Parlement nam een motie van GroenLinks daarover aan. Alleen PVV en SP stemden tegen.

Belangrijkste transportroute
De Rijn-Alpen Corridor is de belangrijkste Europese transportroute per spoor. De vrachtroute verbindt de zeehavens van Nederland en België via de industriegebieden in Duitsland en Noord-Italië met de haven van Genua. Het samenwerkingsverband van regio's en steden langs de route werd in 2015 opgericht.

Toegevoegde waarde
Volgens GroenLinks-statenlid Andy Rossel is Venlo onlangs als laatste toegetreden. "Ik vind het belangrijk om uit te zoeken of het een toegevoegde waarde heeft als de provincie Limburg ook mee gaat doen", aldus Rossel. De SP steunde de motie niet, omdat ze denkt dat het om een nieuwe 'overlegclub' gaat waar heel weinig uit zal komen.

Bureaucratisch clubje
De PVV ziet in het samenwerkingsverband vooral een 'bureaucratische clubje dat anderhalf jaar overlegt over de kleur van de kaft van een boekje'. Daarom stemde de PVV tegen. Uiterlijk medio volgend jaar moet het provinciebestuur laten weten of ze vindt dat het zinvol is om toe te treden tot het samenwerkingsverband.

Overigens wordt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Rijn-Alpen Corridor volgend jaar in Zuid-Holland gehouden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen