Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburg moet zich toeleggen op klimaattechnologie'

Geplaatst opdinsdag 16 april 2019 - 13:02

Om de vertraging van de economische groei op te vangen, moet Limburg zich meer gaan toeleggen op de ontwikkeling van klimaattechnologie.

Dat zegt econoom en oud-minister Willem Vermeend in de middagshow van L1.

Schijnwerpers
"Als je wilt groeien op economisch gebied moet je een niche zien te vinden waarin je uitblinkt. Momenteel zie je drie onderwerpen die in de schijnwerpers staan: de digitalisering, kunstmatige intelligentie en bovenal de klimaatverandering." Hij verwijst daarbij ook naar de maatregelen die het kabinet binnenkort presenteert om de klimaatdoelstellingen te halen.

Kraamkamer
"Wat Limburg daarom zou moeten doen, is een soort kraamkamer worden van start-ups die technologie ontwikkelen die te maken heeft met de klimaatverandering. Als je dat doet, loop je voorop. Je kunt de klimaatdoelstellingen niet realiseren met belastingmaatregelen, daar is technologie voor nodig", aldus de oud-minister.

Klimaatsceptici
Volgens Vermeend is het overigens niet bezwaarlijk als de klimaatsceptische partij Forum voor Democratie in de Limburgse coalitie komt, sterker nog: "Juist die partij is vóór dit soort nieuwe technologie. Zij zijn voorstander van een klimaatbeleid dat erop is gericht om start-ups hierheen te halen die dit soort technologie willen maken."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen