Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg maakt zich op voor zachte kerst

Geplaatst opdinsdag 24 december 2019 - 7:35

Dat we na acht 'groene kerstmissen' niet hoeven te rekenen op een witte kerst was al bekend, maar wat gaat het weer verder doen?

Op de dag van kerstavond lopen de temperaturen op tot 10 à 11 graden, meldt weerbureau Meteo Limburg. 's Avonds wordt het ongeveer 8 graden, met af en toe wat lichte regen.

Lees ook: Een witte kerst: zit het er nog in of niet?

Eerste kerstdag
De kerstnacht is zacht met 6 graden: dat is de gemiddelde middagtemperatuur voor deze tijd. Ook in de nacht is er kans op lichte regen. Op kerstdag wordt je wakker onder een half tot zwaar bewolkte hemel. In Zuid-Limburg blijft de bewolking het langst hangen. Neem voor de zekerheid een paraplu mee als je gaat wandelen, in de ochtend en in de middag is er kans op lichte (mot)regen. Het wordt maximaal 8 graden met een matige wind. 's Avonds zwakt de wind af en blijft het droog.

Tweede kerstdag
Op tweede kerstdag is er veel bewolking met enkele opklaringen. Het blijft geruime tijd droog met een zwakke tot matige wind. Wel wordt het met 6 graden iets frisser dan eerste kerstdag. In de nacht trekt een hogedrukgebied over Limburg, dat met weinig wind en voldoende opklaringen kan leiden tot vorst aan de grond en mogelijk ook mist.

Bekijk hier het actuele weerbericht

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen