Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg maakt zich op voor officiële hittegolf

Geplaatst opzondag 9 augustus 2020 - 8:55

Limburg maakt zich op voor een officiële hittegolf. Zondagochtend wordt al een temperatuur van 25 graden bereikt waarna er officieel gesproken mag worden over een hittegolf.

De temperatuur klimt zondagmiddag naar 35 tot 37 graden, meldt Meteo Limburg. Voor het KNMI-weerstation in Beek zou dat opnieuw een datumrecord zijn.

Hittegolf
Er is sprake van een hittegolf als het minstens vijf dagen op rij 25 graden of meer wordt. Wel moet het daarbij ook drie keer tropisch warm worden, met maxima van 30 graden of meer.

Zodra zondagochtend in Arcen de 25 graden bereikt wordt, is het daar al de veertigste hittegolf sinds de oprichting van deze officiële meetpost van het KNMI in 1990.

Lees ook: Tropisch warm: Opnieuw hitterecord in Limburg

Tropennachten
De lucht is zondag vochtiger dan de afgelopen dagen waardoor het enigszins drukkend warm kan worden. Een groot deel van de dag zijn er wolken zichtbaar en tijdens het tweede deel van de middag en in de avond kunnen er boven Limburg enkele lokale regen- of onweersbuien ontstaan.

In de nacht blijft het warm: rond middernacht is het nog zo'n 25 graden.

Lees ook: 's Nachts koelt het minder af: tropische nachten op komst

Hele week
Meteo Limburg verwacht dat de hittegolf de hele volgende week aanhoudt. Tot en met dinsdag blijft het zeer heet, met maxima tussen de 34 en 37 graden. Ook de nachten zijn warm. Pas vrijdag zakte de temperatuur iets, met in het weekend temperaturen iets onder de 30 graden.

Het einde van de hittegolf is nog niet in zicht. Lees de uitgebreide weersvooruitzichten voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen