Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg: maak eindelijk intercity naar Aken mogelijk

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 14:22

Limburg wil dat de NS eindelijk werk gaat maken van het doortrekken van de intercityverbinding Amsterdam-Heerlen-Aken.

Het laatste stukje tussen Heerlen en Aken komt almaar niet van de grond, hoewel al sinds 2003 alles in kannen en kruiken leek om zo'n treinverbinding tot stand te brengen.

100 miljoen
Er is sindsdien al meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd aan Nederlandse en Duitse kant, de infrastructuur is nagenoeg klaar. Maar de intercity rijdt vanuit Heerlen nog steeds niet door naar het naburige Aken.

Om daar vaart achter te zetten gaan burgemeester Emile Roemer van Heerlen en gedeputeerde Carla Brugman van de provincie Limburg dinsdag samen met een Duitse delegatie de Tweede Kamer het eerste treinkaartje aanbieden voor de intercityverbinding Amsterdam-Heerlen-Aken.

Niet ingepland
Hoewel de verbinding genoemd wordt in de Nederlandse hoofdrailnetconcessie 2015-2025 heeft de NS de lijn nog steeds niet ingepland. Oud-Kamerlid Roemer roept daarom de hulp in van de Tweede Kamer en de minister.

"Het toevoegen van een nieuwe stop Aken aan de intercityverbinding van Amsterdam naar Heerlen maakt een groot verschil", aldus Roemer. "Het opent voor Nederland niet alleen een deur naar Aken, maar ook de poort naar Duitsland en Europa."

Deel dit bericht via
Overzicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
L1 begint met een nieuw sportprogramma: AvondGasten Sport

Vanaf maandag 5 oktober ontvangt presentator Bas van Mulken wekelijks gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen