Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg: maak eindelijk intercity naar Aken mogelijk

Geplaatst opmaandag 11 november 2019 - 14:22

Limburg wil dat de NS eindelijk werk gaat maken van het doortrekken van de intercityverbinding Amsterdam-Heerlen-Aken.

Het laatste stukje tussen Heerlen en Aken komt almaar niet van de grond, hoewel al sinds 2003 alles in kannen en kruiken leek om zo'n treinverbinding tot stand te brengen.

100 miljoen
Er is sindsdien al meer dan 100 miljoen euro geïnvesteerd aan Nederlandse en Duitse kant, de infrastructuur is nagenoeg klaar. Maar de intercity rijdt vanuit Heerlen nog steeds niet door naar het naburige Aken.

Om daar vaart achter te zetten gaan burgemeester Emile Roemer van Heerlen en gedeputeerde Carla Brugman van de provincie Limburg dinsdag samen met een Duitse delegatie de Tweede Kamer het eerste treinkaartje aanbieden voor de intercityverbinding Amsterdam-Heerlen-Aken.

Niet ingepland
Hoewel de verbinding genoemd wordt in de Nederlandse hoofdrailnetconcessie 2015-2025 heeft de NS de lijn nog steeds niet ingepland. Oud-Kamerlid Roemer roept daarom de hulp in van de Tweede Kamer en de minister.

"Het toevoegen van een nieuwe stop Aken aan de intercityverbinding van Amsterdam naar Heerlen maakt een groot verschil", aldus Roemer. "Het opent voor Nederland niet alleen een deur naar Aken, maar ook de poort naar Duitsland en Europa."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen