Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg krimpt, Gelderland stukje groter

Geplaatst opvrijdag 20 november 2015 - 11:08

Limburg wordt een stukje kleiner. Onze provincie staat 2000 vierkante meter af aan Gelderland.

Het Limburgs parlement heeft unaniem ingestemd met een zogenoemde grenscorrectie waardoor de provincie een stukje krimpt.

Praktische problemen
De 0,2 hectare hoort bij een agrarisch bedrijf met woonhuis. De provinciegrens tussen de Limburgse gemeente Mook en Middelaar en de Gelderse gemeente Groesbeek loopt dwars over het erf.
Volgens de eigenaar zorgt dat voor allerlei praktische problemen. Bijvoorbeeld bij het betalen van rioolrecht. Daarom heeft hij om de grenscorrectie gevraagd om aan deze verwarrende situatie een einde te maken.

Triest moment
De provinciale politiek had er geen probleem mee, zo bleek in een statencommissie. Partijen 50PLUS en de SP noemden het besluit logisch. "Het is een goede zaak als er naar de burger wordt geluisterd, dat moeten we vaker doen", sprak SP-statenlid Bianca Evers. PVV'er Donald Fijnje sprak schertsend van een heel triest moment als mensen 'niet langer Limburger' willen zijn.

De grenscorrectie wordt op 1 januari een feit.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP
Vierdaagse trekt door kop van Noord-Limburg
ANP-300901879
Grensregio herdenkt slag die einde maakte aan oorlog
De terugkeer van de otter in Limburg
Ook zorgen in Brabant over bovenleiding Maaslijn
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen