Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg krijgt 'voldoende inzet' in strijd tegen bikers

Geplaatst opmaandag 25 mei 2015 - 18:26

Limburg kan rekenen op de politiecapaciteit die het op lange termijn nodig heeft om criminele motorbendes aan te pakken.

Dat zei minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie na afloop van het extra ingelaste overleg dat hij maandag in Limburg heeft gehad.

Extra agenten
Extra agenten belooft de minister niet. "Ik heb herbevestigd dat als het nodig is om meer mensen hier in te zetten tegen de motorbendes, de politie die krijgt", aldus Van der Steur in reactie op het signaal dat de Limburgse politiechef Gery Veldhuis heeft gegeven over dreigende ondercapaciteit van de politie als het gaat om de langdurige strijd tegen de bikers.

Burgemeesters
Van der Steur is naar eigen zeggen onder de indruk van de aanpak in Limburg, van zowel de politie, justitie als de gemeenten. Bij het overleg waren behalve burgemeester Hoes, hoofdofficier van justitie Roger Bos en politiebaas Gery Veldhuis ook de burgenmeesters van Echt-Susteren, Schinnen, Kerkrade, Heerlen en Sittard-Geleen aanwezig. Dat zijn de gemeenten die momenteel de meeste problemen hebben met bikers die in de openbare ruimte hun vetes proberen uit te vechten.

Meer gehoopt
"Ik had meer gehoopt natuurlijk", was de reactie van burgemeester Hoes op het gesprek. Dat Van der Steur denkt aan een mogelijke wetswijziging om de motorbendes op termijn te verbieden, vindt de burgemeester wel baanbrekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen extra politie Limburg om motorbendes aan te pakken
PvdA wil meer inzet tegen motorbendes in Limburg
ANP
Van der Steur naar Maastricht vanwege motorbendes
Politiebond: Wet moet motorbendes aanpakken
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen