Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg krijgt 'voldoende inzet' in strijd tegen bikers

Geplaatst opmaandag 25 mei 2015 - 18:26

Limburg kan rekenen op de politiecapaciteit die het op lange termijn nodig heeft om criminele motorbendes aan te pakken.

Dat zei minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie na afloop van het extra ingelaste overleg dat hij maandag in Limburg heeft gehad.

Extra agenten
Extra agenten belooft de minister niet. "Ik heb herbevestigd dat als het nodig is om meer mensen hier in te zetten tegen de motorbendes, de politie die krijgt", aldus Van der Steur in reactie op het signaal dat de Limburgse politiechef Gery Veldhuis heeft gegeven over dreigende ondercapaciteit van de politie als het gaat om de langdurige strijd tegen de bikers.

Burgemeesters
Van der Steur is naar eigen zeggen onder de indruk van de aanpak in Limburg, van zowel de politie, justitie als de gemeenten. Bij het overleg waren behalve burgemeester Hoes, hoofdofficier van justitie Roger Bos en politiebaas Gery Veldhuis ook de burgenmeesters van Echt-Susteren, Schinnen, Kerkrade, Heerlen en Sittard-Geleen aanwezig. Dat zijn de gemeenten die momenteel de meeste problemen hebben met bikers die in de openbare ruimte hun vetes proberen uit te vechten.

Meer gehoopt
"Ik had meer gehoopt natuurlijk", was de reactie van burgemeester Hoes op het gesprek. Dat Van der Steur denkt aan een mogelijke wetswijziging om de motorbendes op termijn te verbieden, vindt de burgemeester wel baanbrekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geen extra politie Limburg om motorbendes aan te pakken
PvdA wil meer inzet tegen motorbendes in Limburg
ANP
Van der Steur naar Maastricht vanwege motorbendes
Politiebond: Wet moet motorbendes aanpakken
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen