Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg krijgt trajectcontroles op provinciale wegen

Geplaatst opwoensdag 5 juli 2017 - 12:12

De provincie Limburg heeft ingestemd met een voorstel van het Openbaar Ministerie om op vier plekken in de provincie trajectcontroles te plaatsen.

Het duurt naar verwachting twee jaar voordat de systemen daadwerkelijk worden gebruikt.

Provinciale wegen
De geplande trajectcontroles zullen geplaatst worden op vier provinciale wegen. Het gaat specifiek om de N275 tussen Blerick en Nederweert, tussen hectometerpaal 9.7 en 27.1, de Kempenweg/N564 tussen Weert en de grens met België (2.9 tot 7.9), de Middenpeelweg/N277 tussen Ysselsteyn en Zeeland (32.6 tot 36.6) en de Deurneseweg/N270 tussen Venray en Ysselsteyn (32.6 tot 37.4).

Dodelijke slachtoffers
Omdat 20 procent van de dodelijke slachtoffers in verkeersongelukken valt op provinciale wegen, is het handhaven van snelheid op die trajecten één van de prioriteiten van het Openbaar Ministerie. De genoemde locaties zijn bij benadering en moeten nog definitief vastgesteld worden. De komende periode start onder meer de aanbestedingsprocedure voor de aanschaf en installatie van de trajectcontroles.

Lees alles over het Oud Limburgs Schuttersfeest op l1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provinciale wegen het gevaarlijkst, aantal doden gestegen
N266 in Nederweert
Voor de zomer besluit over verkeersknelpunten Nederweert
ANWB tegen provincie: 'Pak onveilige provinciale wegen aan'
Flitspaal Controle Snelheid Verkeer
'Tienduizenden onterechte boetes trajectcontrole A2-tunnel'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen