Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg krijgt oudejaarsconference in Jaor van de Dialekte

Geplaatst opvrijdag 7 november 2014 - 5:59

Veldeke, de vereniging ter bevordering van de Limburgse streektaal, heeft 2016 uitgeroepen tot Jaor van de Dialekte.

De vereniging viert dan haar 90-jarig bestaan. Bij die gelegenheid wil ze een jaar lang een vrijwel doorlopend jubileumprogramma presenteren waarbij de streektaal in al haar uitingsvormen centraal staat.

Jubileumboek en expositie
De ambitieuze planning omvat in ieder geval de publicatie van een jubileumboek, een rondreizende expositie over Veldeke en de Limburgse dialecten, en een theatervoorstelling - een show met muziek, buut, sketches, voordracht in diverse dialecten - die door de hele provincie te zien zal zijn. Verder is het de bedoeling dat er een soort Michelingids gaat verschijnen van Limburgse restaurants die Limburgse gerechten op de kaart zetten.

Oudejaarsconference
De start van het 'Jaor van de Dialekte' is gepland op oudejaarsavond 2015, waarschijnlijk in de vorm van een Limburgstalige oudejaarsconference. Het jubileumprogramma is op hoofdlijnen al in voorbereiding. In de loop van het komende jaar worden de details verder ingevuld.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dialectorganisaties boos op 'botte' gedeputeerde Koopmans
‘Fiespernölle’ uitgeroepen tot mooiste dialectwoord
Kinderen vinden 'eiketske' het mooiste Limburgse woord
Echtse wint declamatiewedstrijd Veldeke
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen