Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg krijgt opvanghuis voor loverboy-slachtoffers

Geplaatst opdonderdag 29 januari 2015 - 16:07

Limburg krijgt een eigen opvanghuis voor slachtoffers van loverboys.

Dat bevestigt Jos Heijmans. Hij is naast burgemeester van Weert ook portefeuillehouder mensenhandel namens de Limburgse gemeenten. De loverboysproblematiek valt onder mensenhandel.

Identiteit terugkrijgen
In het opvanghuis moeten de meisjes door intensieve hulpverlening hun eigen identiteit weer terugkrijgen. Veel slachtoffers zijn die kwijtgeraakt omdat ze zijn gebrainwasht door een loverboy.

Friesland
Het zogeheten debriefen van loverboy-slachtoffers duurt soms wel maanden. Landelijk is er maar één opvangplek waar de meiden terecht kunnen. En dat is in Friesland. Waar het huis in Limburg moet komen, is nog niet bekend. Momenteel lopen daar nog gesprekken over.

Het huis moet wel ongeveer plek bieden aan zo'n tien slachtoffers.

Actueel
De loverboyproblematiek staat sinds afgelopen weekend nadrukkelijk in de belangstelling. Toen kwam naar buiten dat een 16-jarig meisje met zeker vijftig mannen betaalde seks had in een hotel in Valkenburg. Armin A. werd daarbij opgepakt. Hij wordt door justitie gezien als de loverboy-pooier in deze zaak.

Lees de eerdere berichtgeving over de zaak rond de Valkenburgse loverboy.

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gebruikte condooms verraden mannen na seks met 16-jarige
Niet 50, maar 80 mannen hadden seks met 16-jarig meisje
Loverboy Valkenburg: privé-detective vond 16-jarig meisje
Vader van 16-jarig meisje: 'Mijn dochter is geen sloerie'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen