Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg krijgt opvanghuis voor loverboy-slachtoffers

Geplaatst opdonderdag 29 januari 2015 - 16:07

Limburg krijgt een eigen opvanghuis voor slachtoffers van loverboys.

Dat bevestigt Jos Heijmans. Hij is naast burgemeester van Weert ook portefeuillehouder mensenhandel namens de Limburgse gemeenten. De loverboysproblematiek valt onder mensenhandel.

Identiteit terugkrijgen
In het opvanghuis moeten de meisjes door intensieve hulpverlening hun eigen identiteit weer terugkrijgen. Veel slachtoffers zijn die kwijtgeraakt omdat ze zijn gebrainwasht door een loverboy.

Friesland
Het zogeheten debriefen van loverboy-slachtoffers duurt soms wel maanden. Landelijk is er maar één opvangplek waar de meiden terecht kunnen. En dat is in Friesland. Waar het huis in Limburg moet komen, is nog niet bekend. Momenteel lopen daar nog gesprekken over.

Het huis moet wel ongeveer plek bieden aan zo'n tien slachtoffers.

Actueel
De loverboyproblematiek staat sinds afgelopen weekend nadrukkelijk in de belangstelling. Toen kwam naar buiten dat een 16-jarig meisje met zeker vijftig mannen betaalde seks had in een hotel in Valkenburg. Armin A. werd daarbij opgepakt. Hij wordt door justitie gezien als de loverboy-pooier in deze zaak.

Lees de eerdere berichtgeving over de zaak rond de Valkenburgse loverboy.

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gebruikte condooms verraden mannen na seks met 16-jarige
Niet 50, maar 80 mannen hadden seks met 16-jarig meisje
Loverboy Valkenburg: privé-detective vond 16-jarig meisje
Vader van 16-jarig meisje: 'Mijn dochter is geen sloerie'
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen