Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg krijgt met Grivec Bros eigen jeansmerk

Geplaatst opwoensdag 9 maart 2016 - 6:58

Spijkerbroeken uit Limburg? Het is de tweeling Roger en Marcel Grivec (44) gelukt. Ze hebben sinds kort hun eigen jeansmerk: Grivec Bros.

De eigenaren van het Jeanspaleis in Chevremont (Kerkrade) hebben de broeken zelf ontworpen. Van het beste Japanse ‘doek’, tot de ultieme Amerikaanse knopen, stiksels tot op de millimeter uitgetekend.

Niet gewassen
Het gaat om zogenaamde dry denim. Jeans die uit principe niet gewassen worden. Kunstwerken noemen de broers de broeken zelf. "De een krijgt olievlekken, de ander fietst veel, je kunt aan de broek zien wat voor persoon er in geleefd heeft."

Niet makkelijk
De broers hebben het zich bij het ontwerpen niet makkelijk gemaakt. Een tijdloze broek wilden ze. En dus komt het 'doek' helemaal uit Japan (Fukuyama) en wordt de broek uiteindelijk een klein naaiatelier in Portugal gemaakt.

Naam op kont
Ze hopen natuurlijk op een commercieel succes, maar het belangrijkste is dat niet volgens Marcel. "Stel je voor dat je op het terras zit en je ziet iemand lopen met jouw naam op de kont. Dat is toch priceless! Volgens mij is dat de grootste kick die ik kan meemaken."

In winkel en online
Voorlopig zijn de broeken alleen in hun zaak te koop en online.
Eerst willen ze de reacties van klanten zelf ervaren, dan willen de twee ze in speciaalzaken in de rest van de wereld te koop leggen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Italiaans modemerk Freddy opent flagship store in Maastricht
Ontwerptalent gaat de strijd aan in modeminded Maastricht
IBA opening Kerkrade
Eerste IBA-huis donderdag geopend in Kerkrade
Nederlandse reizigers in Noordpoolgebied vermist
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen