Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg krijgt er elf IC-bedden bij

Geplaatst opvrijdag 3 december 2021 - 11:23

De Limburgse intensive cares krijgen er elf bedden bij. Dat is besloten naar aanleiding van het streven om aanstaande maandag een landelijk totaal van 1250 IC-bedden te hebben.

"Dat is noodzakelijk", zegt Iwan van der Horst, hoofd Intensive Care in het MUMC+ in Maastricht.

Opschalen capaciteit
"We hebben vanochtend vergadering gehad", vertelt Van der Horst op vrijdag. Daarin werd een verdeling gemaakt van in totaal 100 extra IC-bedden, om de landelijke capaciteit tot 1250 op te schalen. Hiervan worden er elf verdeeld over de Limburgse Intensive Cares.

"Waar de elf bedden precies komen te staan, weet ik nog niet. Daarvoor moeten we kijken wat logistiek het meest logisch is", voegt hij toe. "In sommige units is er geen plek, op een andere locatie kunnen we er misschien vier kwijt. Dat moeten we nog even zien." Daarbij ligt er ook een mogelijkheid om een extra locatie te openen, wanneer er op de Limburgse IC's in de huidige bezetting te weinig plaats is.

Lees ook: Hoofd intensive care: 'Nieuwe maatregelen zijn onvoldoende'

Tussenstap
Ondanks de grote druk op het zorgpersoneel en het tekort aan IC-verpleegkundigen, is het volgens Van der Horst een onvermijdelijke zet. "Dit betekent dat we met ons personeel zorg moeten dragen voor meer patiënten. Alleen is dit een tussenstap om uiteindelijk naar een landelijke capaciteit van 1350 bedden te gaan. En dat gaan we niet redden."

Maandag of woensdag
Of het opschalen voor aanstaande maandag al gelukt is, moet nog blijken. "In principe moet het lukken, maar we gaan het volgende week zien. Het kan maandag zijn, maar ook woensdag."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen