Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg krijgt eigen filmfestival

Geplaatst opdinsdag 1 november 2016 - 16:01

Limburg krijgt in januari een eigen filmfestival. Het festival in Venlo gaat in totaal drie dagen duren.

Hoogtepunt is de uitreiking van vier Limburgse filmprijzen. Zo komt er een award voor de beste korte film, lange speelfilm en lange documentaire. Bovendien komt er een prijs voor de beste jonge maker.

Opening
Het festival opent met de officiële première van de documentaire Jacques Peeters; Portretten Uit De Peel, van de Swolgense filmmaker Wiek Lenssen.

Criteria
Voorwaarde om toegelaten te worden tot het festival is dat de film een link heeft met de provincie. Zo moet een van de makers uit de provincie komen of moet de film zich in Limburg afspelen.

Jury
Via de site kunnen films worden ingezonden. Een vakjury moet uiteindelijk bepalen wie de winnaar wordt. Wie zich tot de juryleden mag rekenen, is nog niet bekend. Verder zijn op het festival verschillende Limburgse films te zien. Ook worden masterclasses gegeven en krijgen bezoekers de mogelijkheid vragen te stellen aan filmmakers.De bedoeling is dat het festival uitgroeit tot een jaarlijks terugkerend evenement.

Initiatief
Het initiatief voor het festival komt van filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo en wordt ondersteund door Cinesud.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg Film Festival strikt Pieter Kuijpers en Ben Verbong
Hollywood
Limburgse filmmaker met script naar Hollywood-wedstrijd
Riphagen uitgeroepen tot beste lange film
Bioscoop Venlo gaat weg bij filmhuis
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen