Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg krijgt eigen filmfestival

Geplaatst opdinsdag 1 november 2016 - 16:01

Limburg krijgt in januari een eigen filmfestival. Het festival in Venlo gaat in totaal drie dagen duren.

Hoogtepunt is de uitreiking van vier Limburgse filmprijzen. Zo komt er een award voor de beste korte film, lange speelfilm en lange documentaire. Bovendien komt er een prijs voor de beste jonge maker.

Opening
Het festival opent met de officiële première van de documentaire Jacques Peeters; Portretten Uit De Peel, van de Swolgense filmmaker Wiek Lenssen.

Criteria
Voorwaarde om toegelaten te worden tot het festival is dat de film een link heeft met de provincie. Zo moet een van de makers uit de provincie komen of moet de film zich in Limburg afspelen.

Jury
Via de site kunnen films worden ingezonden. Een vakjury moet uiteindelijk bepalen wie de winnaar wordt. Wie zich tot de juryleden mag rekenen, is nog niet bekend. Verder zijn op het festival verschillende Limburgse films te zien. Ook worden masterclasses gegeven en krijgen bezoekers de mogelijkheid vragen te stellen aan filmmakers.De bedoeling is dat het festival uitgroeit tot een jaarlijks terugkerend evenement.

Initiatief
Het initiatief voor het festival komt van filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo en wordt ondersteund door Cinesud.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburg Film Festival strikt Pieter Kuijpers en Ben Verbong
Hollywood
Limburgse filmmaker met script naar Hollywood-wedstrijd
Riphagen uitgeroepen tot beste lange film
Bioscoop Venlo gaat weg bij filmhuis
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen