Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburg krijgt bijna 9 miljoen euro voor aanpak criminaliteit

Geplaatst opvrijdag 16 november 2018 - 16:57

Limburg krijgt bijna negen miljoen euro voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

Dat blijkt uit een kamerbrief van minister Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Kwetsbare gebieden
Het geld is bedoeld voor de kwetsbare gebieden. Het gaat dan om drugsproductie in het agrarisch buitengebied, vakantieparken en bedrijventerreinen. Ook moeten crimineelgevoelige branches zoals autobranche en horeca hiermee aangepakt worden. Zo wordt ingezet op bijvoorbeeld een vergunningsstelstel voor de autobranche en het verzamelen van extra inzicht in malafide praktijken bij horeca-ondernemingen. Die aanpak moet eraan bijdragen dat er ingegrepen kan worden.

Dagelijks geconfronteerd
"We worden bijna dagelijks geconfronteerd met georganiseerde criminaliteit die onze samenleving ondermijnt", aldus minister Grapperhaus. "Door gevaarlijke drugslabs midden in woonwijken, door bedreiging van bestuurders en door vermenging van onder- en bovenwereld."

Voedingsbodem aanpakken
De minister wil dat Nederland een minder aantrekkelijk land wordt voor de georganiseerde misdaad. "Daarom gaan we de onderliggende voedingsbodem aanpakken. Door deze concrete investering en door versterking van de samenwerking van overheden en bedrijfsleven gaan we de georganiseerde misdaad een slag toe brengen."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen