Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburg krijgt bijna 9 miljoen euro voor aanpak criminaliteit

Geplaatst opvrijdag 16 november 2018 - 16:57

Limburg krijgt bijna negen miljoen euro voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit.

Dat blijkt uit een kamerbrief van minister Fred Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Kwetsbare gebieden
Het geld is bedoeld voor de kwetsbare gebieden. Het gaat dan om drugsproductie in het agrarisch buitengebied, vakantieparken en bedrijventerreinen. Ook moeten crimineelgevoelige branches zoals autobranche en horeca hiermee aangepakt worden. Zo wordt ingezet op bijvoorbeeld een vergunningsstelstel voor de autobranche en het verzamelen van extra inzicht in malafide praktijken bij horeca-ondernemingen. Die aanpak moet eraan bijdragen dat er ingegrepen kan worden.

Dagelijks geconfronteerd
"We worden bijna dagelijks geconfronteerd met georganiseerde criminaliteit die onze samenleving ondermijnt", aldus minister Grapperhaus. "Door gevaarlijke drugslabs midden in woonwijken, door bedreiging van bestuurders en door vermenging van onder- en bovenwereld."

Voedingsbodem aanpakken
De minister wil dat Nederland een minder aantrekkelijk land wordt voor de georganiseerde misdaad. "Daarom gaan we de onderliggende voedingsbodem aanpakken. Door deze concrete investering en door versterking van de samenwerking van overheden en bedrijfsleven gaan we de georganiseerde misdaad een slag toe brengen."

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen