Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg kan alsnog profiteren van fonds voor woningbouw

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 22:40

Limburg is één van de regio's die voortaan toch in aanmerking kan komen voor geld uit het landelijk fonds van één miljard euro om de woningbouw te stimuleren.

Dat is het gevolg van een motie die de Tweede Kamer bijna unaniem heeft aangenomen. Daarin wordt bepaald dat de financiële steun van het Rijk niet langer alleen meer geldt voor woningbouwprojecten van minimaal 500 woningen, maar dat ook projecten van minimaal 200 woningen in regio's met veel kleine(re) gemeenten ervoor in aanmerking komen.

Regterschot
De aangenomen motie was onder meer ingediend door VVD-Tweede Kamerlid Kelly Regterschot uit Landgraaf. Als enige partij stemde D66 tegen de motie.

Onmogelijk
Volgens de indieners was het onmogelijk voor regio's met veel kleine woonplaatsen om aan de 500 woningen-eis te voldoen. Vandaar dat ze buiten de regeling vielen. 'Terwijl ook in die gebieden een woningbehoefte ligt', aldus de motie. Zo is in Limburg vooral behoefte huurwoningen in het middensegment en aan woningen voor starters en senioren.

Blij
Door de door de Tweede Kamer aangebrachte wijziging in de voorwaarden gaat het geld uit het fonds nu niet voornamelijk naar projecten in de Randstad. Gedeputeerde Andy Dritty is blij met de aangebrachte wijziging waarop via diverse kanalen is aangedrongen. En die uiteindelijk is opgepakt door Tweede Kamerlid Regterschot en haar collega's, aldus Dritty.

Samen met de wethouders
"Deze verlaging maakt het voor gemeenten in Limburg gemakkelijker om te voldoen aan de drempel van 200 woningen", zo verklaart de gedeputeerde. "Ik wil graag samen met de wethouders in Limburg die gaan over wonen, invulling geven aan deze mogelijkheid."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen