Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg heeft minder werklozen dan landelijk gemiddeld

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 6:19

De Limburgse arbeidsmarkt ziet er rooskleuriger uit. Sinds het najaar van 2014 is de werkloosheid in Limburg (7,3 procent) ruim onder het landelijke percentage (8 procent) gedoken.

Dat blijkt uit landelijke CBS-cijfers die pas onlangs zijn geregionaliseerd.

Euforisch
Ze werden dinsdag gepresenteerd door Gerald Ahn van uitkeringsinstantie UWV. Ahn vertelt dat economie-gedeputeerde Twan Beurskens ‘euforisch’ reageerde toen hij van die gunstige werkloosheidscijfers hoorde.

Enthousiasme temperen
Helaas moest Ahn het enthousiasme van de gedeputeerde meteen temperen: een belangrijke oorzaak voor de lagere Limburgse werkloosheid is de vergrijzing en ontgroening. Door de vergrijzing - veel Limburgers gaan met pensioen - en de ontgroening - er komen te weinig jongeren bij - neemt de potentiële beroepsbevolking af en hebben werkzoekenden nu meer kans op een baan.

Noord-Limburg
Op den duur kunnen vergrijzing en ontgroening echter negatief uitpakken, doordat bedrijven wegtrekken of zich niet vestigen wegens een tekort aan geschikt personeel. Maar dat is van later zorg. Voorlopig is er personeel genoeg. In UWV-jargon: de Limburgse arbeidsmarkt is - vooral in Noord- Limburg - nog zeer ruim. Tegenover iedere vacature staan 2,3 direct beschikbare werkzoekenden.

Verbetering
Dit jaar verwacht UWV een verdere verbetering van de werkgelegenheid, omdat bedrijven meer investeren en consumenten voorzichtig iets meer uitgeven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Ondernemers helpen met zakendoen over de grens'
Meer Limburgse 50-plussers op zoek naar baan
Merendeel arbeidsmigranten komt helemaal niet uit Polen
Aantal Limburgers met WW-uitkering toegenomen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen