Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburg heeft minder werklozen dan landelijk gemiddeld

Geplaatst opwoensdag 4 februari 2015 - 6:19

De Limburgse arbeidsmarkt ziet er rooskleuriger uit. Sinds het najaar van 2014 is de werkloosheid in Limburg (7,3 procent) ruim onder het landelijke percentage (8 procent) gedoken.

Dat blijkt uit landelijke CBS-cijfers die pas onlangs zijn geregionaliseerd.

Euforisch
Ze werden dinsdag gepresenteerd door Gerald Ahn van uitkeringsinstantie UWV. Ahn vertelt dat economie-gedeputeerde Twan Beurskens ‘euforisch’ reageerde toen hij van die gunstige werkloosheidscijfers hoorde.

Enthousiasme temperen
Helaas moest Ahn het enthousiasme van de gedeputeerde meteen temperen: een belangrijke oorzaak voor de lagere Limburgse werkloosheid is de vergrijzing en ontgroening. Door de vergrijzing - veel Limburgers gaan met pensioen - en de ontgroening - er komen te weinig jongeren bij - neemt de potentiële beroepsbevolking af en hebben werkzoekenden nu meer kans op een baan.

Noord-Limburg
Op den duur kunnen vergrijzing en ontgroening echter negatief uitpakken, doordat bedrijven wegtrekken of zich niet vestigen wegens een tekort aan geschikt personeel. Maar dat is van later zorg. Voorlopig is er personeel genoeg. In UWV-jargon: de Limburgse arbeidsmarkt is - vooral in Noord- Limburg - nog zeer ruim. Tegenover iedere vacature staan 2,3 direct beschikbare werkzoekenden.

Verbetering
Dit jaar verwacht UWV een verdere verbetering van de werkgelegenheid, omdat bedrijven meer investeren en consumenten voorzichtig iets meer uitgeven.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meer Limburgse 50-plussers op zoek naar baan
Merendeel arbeidsmigranten komt helemaal niet uit Polen
Aantal Limburgers met WW-uitkering toegenomen
Limburgse arbeidsmarkt krabbelt langzaam overeind
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen