Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburg heeft hoogste vaccinatiegraad van Nederland'

Geplaatst opwoensdag 26 mei 2021 - 20:44

De provincie Limburg heeft de hoogste vaccinatiegraad van Nederland, zegt Christian Hoebe, hoofd infectieziektenbestrijding van de GGD Zuid-Limburg.

Dat komt volgens hem door de vaccinatiebereidheid van de inwoners, zo zei hij in L1-programma AvondGasten: Corona in Limburg.

7000 mensen
Hoebe is blij dat Limburg bovenaan het lijstje staat: "We vaccineren nu zo'n 7000 mensen per dag. Het is fijn dat we koploper zijn in de vaccinatiebereidheid. Helaas zijn we ook een tijdje koploper geweest om het aantal coronagevallen, maar we doen het goed en zien dat we de hoogste vaccinatiegraad van Nederland hebben."

De infectiearts denkt dat de grote impact van het coronavirus op onze Limburg een reden is voor de grote bereidheid. "Limburg en Noord-Brabant zijn zijn flink aangedaan door het afgelopen jaar. Het coronavirus greep om zich heen. En daarnaast is het zo dat van oudsher Limburg hoog scoort in dat lijstje."

Vijftig procent
Volgens Hoebe is al meer dan de helft van de Limburgse bevolking beschermd tegen het coronavirus. "In Zuid-Limburg zijn meer dan 250.000 vaccins gezet. Met Noord- en Midden-Limburg erbij komen we al op meer dan 450.000 vaccins. Daarnaast hebben 300.000 mensen immuniteit opgebouwd. Daardoor zitten we dik boven de vijftig procent van de mensen die beschermd zijn." Volgens Hoebe is dat nog niet genoeg voor groepsimmuniteit. "We denken dat dan tegen de tachtig procent van de bevolking beschermd moet zijn."

Duitsland
Hoebe sprak ook nog over de negatieve testen die moeten worden getoond bij het passeren van de Duitse grens, een veel besproken thema onder grenswerkers. Hoebe verwacht dat de verplichte testen binnen een paar weken van de baan zijn. "Ik denk dat ze het wel zullen aanpassen als ze zien dat wij omlaag gaan in het aantal besmettingen. Zij hielden zelf de grens van van 150 besmettingen per 100.000 inwoners aan. Ik denk dat we dat de komende week al halen in Zuid-Limburg en dan zullen Noord- en Midden-Limburg iets later volgen. Dus ik hoop dat we snel af zijn van de zogenoemde grens met Duitsland en dat we de extra testen kunnen laten varen. Maar die keuze is aan de regio Noordrijn-Westfalen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen