Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg heeft hoogste aantal Rooms-Katholieke basisscholen

Geplaatst opdinsdag 12 december 2017 - 19:10

Limburg heeft het hoogste percentage Rooms-Katholieke basisscholen van het land.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Geloofsachtergrond
De statistiekenorganisatie bekeek de geloofsachtergrond van alle 6348 basisscholen in het land. In Limburg is 68 procent van de scholen Rooms-Katholiek. Dat is vanwege het geloof in het zuiden des lands wellicht geen heel verwonderlijke uitkomst. In Brabant scoort het aantal Rooms-Katholieke scholen net zo hoog.

Katholiek
Van de kinderen die in Nederland naar een Rooms-Katholieke school gaat, is 40 procent van de ouders ook katholiek. Een iets groter aandeel van 41 procent heeft geen geloofsovertuiging, zo blijkt uit de cijfers van het CBS.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen