Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg heeft hoogste aantal Rooms-Katholieke basisscholen

Geplaatst opdinsdag 12 december 2017 - 19:10

Limburg heeft het hoogste percentage Rooms-Katholieke basisscholen van het land.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Geloofsachtergrond
De statistiekenorganisatie bekeek de geloofsachtergrond van alle 6348 basisscholen in het land. In Limburg is 68 procent van de scholen Rooms-Katholiek. Dat is vanwege het geloof in het zuiden des lands wellicht geen heel verwonderlijke uitkomst. In Brabant scoort het aantal Rooms-Katholieke scholen net zo hoog.

Katholiek
Van de kinderen die in Nederland naar een Rooms-Katholieke school gaat, is 40 procent van de ouders ook katholiek. Een iets groter aandeel van 41 procent heeft geen geloofsovertuiging, zo blijkt uit de cijfers van het CBS.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen