Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg heeft extreem warme plaknacht achter de rug

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2020 - 8:02

Het was in veel slaapkamers in Limburg zweten geblazen afgelopen nacht.

Weerbureau Meteo Limburg noemt de nacht van donderdag op vrijdag extreem warm.

Plaknacht, maar geen record
Op het KNMI-weerstation bij de luchthaven in Beek werd de warmste temperatuur gemeten. Er werd daar tot 07:00 uur een minimumtemperatuur gemeten van 24,6 graden. Tussen 01:00 en 02:00 uur was het er zelfs nog 27 graden. Het komt niet vaak voor, maar toch is deze plaknacht geen record. Op het niet meer bestaande KNMI-weerstation in Maastricht werd het in de nacht van 29 juli 1947 niet kouder dan 26 graden.

Volgens weerman Thijs Zeelen is de minimumtemperatuur 's nachts lastig in te schatten. "De minimumtemperatuur wordt niet over één nacht bepaald, maar over een heel etmaal. Als het 's avonds kouder wordt dan de afgelopen nacht, zie je die hoge minima van de die nacht helemaal niet meer."

Einde hittegolf in zicht
Vrijdag wordt het 29 à 30 graden met kans op (onweers)buien. Zaterdag wordt naar verwachting de 25 graden nog gemeten in Limburg, maar zondag koelt het af naar 22 graden. Dat betekent na 18 dagen een einde aan een lange hittegolf.

Bekijk het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen