Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg heeft extreem warme plaknacht achter de rug

Geplaatst opvrijdag 21 augustus 2020 - 8:02

Het was in veel slaapkamers in Limburg zweten geblazen afgelopen nacht.

Weerbureau Meteo Limburg noemt de nacht van donderdag op vrijdag extreem warm.

Plaknacht, maar geen record
Op het KNMI-weerstation bij de luchthaven in Beek werd de warmste temperatuur gemeten. Er werd daar tot 07:00 uur een minimumtemperatuur gemeten van 24,6 graden. Tussen 01:00 en 02:00 uur was het er zelfs nog 27 graden. Het komt niet vaak voor, maar toch is deze plaknacht geen record. Op het niet meer bestaande KNMI-weerstation in Maastricht werd het in de nacht van 29 juli 1947 niet kouder dan 26 graden.

Volgens weerman Thijs Zeelen is de minimumtemperatuur 's nachts lastig in te schatten. "De minimumtemperatuur wordt niet over één nacht bepaald, maar over een heel etmaal. Als het 's avonds kouder wordt dan de afgelopen nacht, zie je die hoge minima van de die nacht helemaal niet meer."

Einde hittegolf in zicht
Vrijdag wordt het 29 à 30 graden met kans op (onweers)buien. Zaterdag wordt naar verwachting de 25 graden nog gemeten in Limburg, maar zondag koelt het af naar 22 graden. Dat betekent na 18 dagen een einde aan een lange hittegolf.

Bekijk het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen