Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg heeft er een nieuw sterrenrestaurant bij

Geplaatst opmaandag 12 december 2016 - 12:41

Limburg is een Michelinrestaurant rijker. Cucina del Mondo in Heerlen kreeg maandag een ster.

"Totaal onverwachts", noemde chefkok Servais Tielman de onderscheiding.

Nog bezig
Daarmee komt het totale aantal sterrenrestaurants in onze provincie op elf. Dit jaar waren dat er nog tien. Bij de elf sterrenrestaurants zitten er twee met twee sterren. Het gaat daarbij om Da Vinci in Maasbracht en Beluga in Maastricht.

Eén ster
Château Neercanne (Maastricht), Tout à Fait (Maastricht), One (Roermond), De Leuf (Ubachsberg), Valuas (Venlo), Aubergine (Steyl), Bretelli (Weert) en Brienen aan de Maas (Well) behielden hun ster.

Neercanne
Speciale aandacht was er tijdens de uitreiking voor Château Neercanne, dat in 2017 zestig jaar onafgebroken in de lijst met sterrenrestaurants staat. Volgens Michelin-directeur Michael Ellis een mijlpaal die wereldwijd slechts een handvol restaurants wisten te behalen.

Bolenius
Het Amsterdamse restaurant Bolenius heeft ook een felbegeerde ster in de wacht gesleept. Luc Kusters uit Venray runt de zaak samen met Xavier Giesen.

Boreas
Het Limburgse echtpaar Boreas is niet meer terug te vinden in de lijst. Het duo dat een tweesterrenrestaurant in Heeze had, verkocht het restaurant dit jaar en valt daardoor weg uit de lijst. Het vernieuwde restaurant heet inmiddels Tribeca en kreeg direct twee sterren. Heel knap voor een restaurant dat pas 4 maanden open is.

Michelin-ster
De Michelin-ster is een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening.

Bekijk alle Limburgse restaurants met een Michelinster in onderstaand kaartje. Lees je dit op de app? Klik dan hier.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Restaurant Da Vinci verliest tweede Michelinster
Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'
Neercanne verliest ster na ruim 30 jaar: 'Grote tegenslag'
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen