Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg heeft er een nieuw sterrenrestaurant bij

Geplaatst opmaandag 12 december 2016 - 12:41

Limburg is een Michelinrestaurant rijker. Cucina del Mondo in Heerlen kreeg maandag een ster.

"Totaal onverwachts", noemde chefkok Servais Tielman de onderscheiding.

Nog bezig
Daarmee komt het totale aantal sterrenrestaurants in onze provincie op elf. Dit jaar waren dat er nog tien. Bij de elf sterrenrestaurants zitten er twee met twee sterren. Het gaat daarbij om Da Vinci in Maasbracht en Beluga in Maastricht.

Eén ster
Château Neercanne (Maastricht), Tout à Fait (Maastricht), One (Roermond), De Leuf (Ubachsberg), Valuas (Venlo), Aubergine (Steyl), Bretelli (Weert) en Brienen aan de Maas (Well) behielden hun ster.

Neercanne
Speciale aandacht was er tijdens de uitreiking voor Château Neercanne, dat in 2017 zestig jaar onafgebroken in de lijst met sterrenrestaurants staat. Volgens Michelin-directeur Michael Ellis een mijlpaal die wereldwijd slechts een handvol restaurants wisten te behalen.

Bolenius
Het Amsterdamse restaurant Bolenius heeft ook een felbegeerde ster in de wacht gesleept. Luc Kusters uit Venray runt de zaak samen met Xavier Giesen.

Boreas
Het Limburgse echtpaar Boreas is niet meer terug te vinden in de lijst. Het duo dat een tweesterrenrestaurant in Heeze had, verkocht het restaurant dit jaar en valt daardoor weg uit de lijst. Het vernieuwde restaurant heet inmiddels Tribeca en kreeg direct twee sterren. Heel knap voor een restaurant dat pas 4 maanden open is.

Michelin-ster
De Michelin-ster is een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening.

Bekijk alle Limburgse restaurants met een Michelinster in onderstaand kaartje. Lees je dit op de app? Klik dan hier.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Restaurant Da Vinci verliest tweede Michelinster
Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'
Neercanne verliest ster na ruim 30 jaar: 'Grote tegenslag'
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen