Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg heeft er een nieuw sterrenrestaurant bij

Geplaatst opmaandag 12 december 2016 - 12:41

Limburg is een Michelinrestaurant rijker. Cucina del Mondo in Heerlen kreeg maandag een ster.

"Totaal onverwachts", noemde chefkok Servais Tielman de onderscheiding.

Nog bezig
Daarmee komt het totale aantal sterrenrestaurants in onze provincie op elf. Dit jaar waren dat er nog tien. Bij de elf sterrenrestaurants zitten er twee met twee sterren. Het gaat daarbij om Da Vinci in Maasbracht en Beluga in Maastricht.

Eén ster
Château Neercanne (Maastricht), Tout à Fait (Maastricht), One (Roermond), De Leuf (Ubachsberg), Valuas (Venlo), Aubergine (Steyl), Bretelli (Weert) en Brienen aan de Maas (Well) behielden hun ster.

Neercanne
Speciale aandacht was er tijdens de uitreiking voor Château Neercanne, dat in 2017 zestig jaar onafgebroken in de lijst met sterrenrestaurants staat. Volgens Michelin-directeur Michael Ellis een mijlpaal die wereldwijd slechts een handvol restaurants wisten te behalen.

Bolenius
Het Amsterdamse restaurant Bolenius heeft ook een felbegeerde ster in de wacht gesleept. Luc Kusters uit Venray runt de zaak samen met Xavier Giesen.

Boreas
Het Limburgse echtpaar Boreas is niet meer terug te vinden in de lijst. Het duo dat een tweesterrenrestaurant in Heeze had, verkocht het restaurant dit jaar en valt daardoor weg uit de lijst. Het vernieuwde restaurant heet inmiddels Tribeca en kreeg direct twee sterren. Heel knap voor een restaurant dat pas 4 maanden open is.

Michelin-ster
De Michelin-ster is een aanduiding voor restaurants met een goede tot zeer goede keuken en een correcte bediening.

Bekijk alle Limburgse restaurants met een Michelinster in onderstaand kaartje. Lees je dit op de app? Klik dan hier.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Restaurant Da Vinci verliest tweede Michelinster
Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
'Michelinsterren Beluga gaan vermoedelijk vervallen'
Neercanne verliest ster na ruim 30 jaar: 'Grote tegenslag'
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen