Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg heeft eigen stand op logistieke beurs München

Geplaatst opmaandag 8 mei 2017 - 11:52

Zo'n 20 ondernemers, kennisinstellingen en gemeenten uit Limburg zijn vanaf dinsdag aanwezig op de Transport Logistic Munchen.

Dat is de grootste beurs op het gebied van transport en logistiek ter wereld.

Kansen
Limburg heeft een eigen stand. De partijen willen laten zien welke kansen er in onze provincie liggen op het gebied van transport en logistiek en nieuwe bedrijven aantrekken.

Noord-Limburg
De logistieke sector is een van de grootste sectoren van de Limburgse economie met een omzet van vijf miljard euro en 60.000 medewerkers. Vooral in Noord-Limburg, in de regio Venlo/Venray groeit het aantal logistieke centra de laatste jaren fors.

Gunstige ligging
Limburg profiteert van de gunstige ligging tussen de Europese mainports Rotterdam en Antwerpen en het Europese achterland. Ook is de regio bereikbaar op verschillende manieren: via de lucht, het water, over spoor of weg en per pijpleiding.

Bedrijven
De bedrijven profileren zich samen op de beurs die van 9 t/m 12 mei gehouden wordt. Op de stand zijn Broekman Logistics, Emons Group BV, Flextronics, Gehlen Schols Logistics, KLG Europe, Koopman Automotive Solutions BV, Maasterminal Maastricht BV, Multitax Transport International, Otto Work Force, TANS, VIA Recruitment, Welsi BV, Wessem Port Services Group BV en Wetron Transport & Logistics. Ook nemen opleidingscentrum Fontys Hogescholen/KennisDC Logistiek Limburg, regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF en de gemeenten Heerlen en Venlo deel.

De beurs in München wordt om de twee jaar gehouden. Er presenteren zich ruim 2000 bedrijven uit ruim 60 landen die actief zijn in transport en logistiek. Er komen zo'n 55 duizend bezoekers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo krijgt voorrang bij vestiging logistieke bedrijven
Limburg vertegenwoordigd op grote logistieke beurs München
Goederenvervoer via Noord-Limburg flink gegroeid
ModusLink Venray Jochem Vullings
ModusLink in Venray schept 150 nieuwe banen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen