Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg heeft eigen stand op logistieke beurs München

Geplaatst opmaandag 8 mei 2017 - 11:52

Zo'n 20 ondernemers, kennisinstellingen en gemeenten uit Limburg zijn vanaf dinsdag aanwezig op de Transport Logistic Munchen.

Dat is de grootste beurs op het gebied van transport en logistiek ter wereld.

Kansen
Limburg heeft een eigen stand. De partijen willen laten zien welke kansen er in onze provincie liggen op het gebied van transport en logistiek en nieuwe bedrijven aantrekken.

Noord-Limburg
De logistieke sector is een van de grootste sectoren van de Limburgse economie met een omzet van vijf miljard euro en 60.000 medewerkers. Vooral in Noord-Limburg, in de regio Venlo/Venray groeit het aantal logistieke centra de laatste jaren fors.

Gunstige ligging
Limburg profiteert van de gunstige ligging tussen de Europese mainports Rotterdam en Antwerpen en het Europese achterland. Ook is de regio bereikbaar op verschillende manieren: via de lucht, het water, over spoor of weg en per pijpleiding.

Bedrijven
De bedrijven profileren zich samen op de beurs die van 9 t/m 12 mei gehouden wordt. Op de stand zijn Broekman Logistics, Emons Group BV, Flextronics, Gehlen Schols Logistics, KLG Europe, Koopman Automotive Solutions BV, Maasterminal Maastricht BV, Multitax Transport International, Otto Work Force, TANS, VIA Recruitment, Welsi BV, Wessem Port Services Group BV en Wetron Transport & Logistics. Ook nemen opleidingscentrum Fontys Hogescholen/KennisDC Logistiek Limburg, regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF en de gemeenten Heerlen en Venlo deel.

De beurs in München wordt om de twee jaar gehouden. Er presenteren zich ruim 2000 bedrijven uit ruim 60 landen die actief zijn in transport en logistiek. Er komen zo'n 55 duizend bezoekers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Venlo krijgt voorrang bij vestiging logistieke bedrijven
Limburg vertegenwoordigd op grote logistieke beurs München
Goederenvervoer via Noord-Limburg flink gegroeid
ModusLink Venray Jochem Vullings
ModusLink in Venray schept 150 nieuwe banen
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen