Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg heeft eigen stand op logistieke beurs München

Geplaatst opmaandag 8 mei 2017 - 11:52

Zo'n 20 ondernemers, kennisinstellingen en gemeenten uit Limburg zijn vanaf dinsdag aanwezig op de Transport Logistic Munchen.

Dat is de grootste beurs op het gebied van transport en logistiek ter wereld.

Kansen
Limburg heeft een eigen stand. De partijen willen laten zien welke kansen er in onze provincie liggen op het gebied van transport en logistiek en nieuwe bedrijven aantrekken.

Noord-Limburg
De logistieke sector is een van de grootste sectoren van de Limburgse economie met een omzet van vijf miljard euro en 60.000 medewerkers. Vooral in Noord-Limburg, in de regio Venlo/Venray groeit het aantal logistieke centra de laatste jaren fors.

Gunstige ligging
Limburg profiteert van de gunstige ligging tussen de Europese mainports Rotterdam en Antwerpen en het Europese achterland. Ook is de regio bereikbaar op verschillende manieren: via de lucht, het water, over spoor of weg en per pijpleiding.

Bedrijven
De bedrijven profileren zich samen op de beurs die van 9 t/m 12 mei gehouden wordt. Op de stand zijn Broekman Logistics, Emons Group BV, Flextronics, Gehlen Schols Logistics, KLG Europe, Koopman Automotive Solutions BV, Maasterminal Maastricht BV, Multitax Transport International, Otto Work Force, TANS, VIA Recruitment, Welsi BV, Wessem Port Services Group BV en Wetron Transport & Logistics. Ook nemen opleidingscentrum Fontys Hogescholen/KennisDC Logistiek Limburg, regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF en de gemeenten Heerlen en Venlo deel.

De beurs in München wordt om de twee jaar gehouden. Er presenteren zich ruim 2000 bedrijven uit ruim 60 landen die actief zijn in transport en logistiek. Er komen zo'n 55 duizend bezoekers.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venlo krijgt voorrang bij vestiging logistieke bedrijven
Limburg vertegenwoordigd op grote logistieke beurs München
Goederenvervoer via Noord-Limburg flink gegroeid
ModusLink Venray Jochem Vullings
ModusLink in Venray schept 150 nieuwe banen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen