Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg haalt 66 miljoen aan Europese subsidie binnen

Geplaatst opdonderdag 12 mei 2016 - 6:44

Limburg heeft vorig jaar 66 miljoen euro aan Europese subsidie binnengehaald.

De in 2015 uitgesproken ambitie om in vier jaar tijd 100 miljoen uit Brussel te halen, is daarom al naar boven bijgesteld.

125-150 miljoen
Gedeputeerde Staten (GS) gaan nu uit van een bedrag tussen de 125 en 150 miljoen euro uit Europese potjes tussen nu en 2020, zo staat in de Voorjaarsnota 2016, een politieke tussenbalans van de provinciale coalitie tussen CDA, SP, VVD, D66 en PvdA.

Samenwerking
De 66 miljoen is overigens exclusief het bedrag uit het Gemeenschappelijk Europees Landbouwbeleid dat jaarlijks tussen de 60 en 90 miljoen euro bijdraagt aan de agrarische sector in Limburg. Gedeputeerde Ger Koopmans (CDA, Financiƫn) noemt gerichter beleid en een goede samenwerking als voornaamste succesfactoren.

Weg naar Brussel
"Als provinciebestuur doen we dit niet alleen. Gemeenten, bedrijven, maar ook bijvoorbeeld universiteiten en hogescholen kennen allemaal hun weg in Brussel. Doordat we nu gezamenlijk goede projecten indienen, boeken we resultaat. Zeker omdat we veel bewuster en actiever aan de slag zijn met Europese fondsen." Koopmans wil elk jaar bekijken of de lat nog hoger kan.

Kansen bekijken
Bij het presenteren van het coalitieakkoord in april 2015 constateerde het provinciebestuur nog dat de kansen in Europa te weinig werden verzilverd. Het nieuwe provinciebestuur formeerde een kernteam en een projectteam in Brussel die frequent bij elkaar komen om de kansen te bekijken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Brexit
'Limburg moet extra alert zijn vanwege Brexit'
'Financiƫle situatie van Limburg is heel gezond'
VVD over Interreg-subsidies: 'Het is van de gekke'
'Oneerlijke concurrentie werknemers aanpakken'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen