Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg haalt 66 miljoen aan Europese subsidie binnen

Geplaatst opdonderdag 12 mei 2016 - 6:44

Limburg heeft vorig jaar 66 miljoen euro aan Europese subsidie binnengehaald.

De in 2015 uitgesproken ambitie om in vier jaar tijd 100 miljoen uit Brussel te halen, is daarom al naar boven bijgesteld.

125-150 miljoen
Gedeputeerde Staten (GS) gaan nu uit van een bedrag tussen de 125 en 150 miljoen euro uit Europese potjes tussen nu en 2020, zo staat in de Voorjaarsnota 2016, een politieke tussenbalans van de provinciale coalitie tussen CDA, SP, VVD, D66 en PvdA.

Samenwerking
De 66 miljoen is overigens exclusief het bedrag uit het Gemeenschappelijk Europees Landbouwbeleid dat jaarlijks tussen de 60 en 90 miljoen euro bijdraagt aan de agrarische sector in Limburg. Gedeputeerde Ger Koopmans (CDA, Financiën) noemt gerichter beleid en een goede samenwerking als voornaamste succesfactoren.

Weg naar Brussel
"Als provinciebestuur doen we dit niet alleen. Gemeenten, bedrijven, maar ook bijvoorbeeld universiteiten en hogescholen kennen allemaal hun weg in Brussel. Doordat we nu gezamenlijk goede projecten indienen, boeken we resultaat. Zeker omdat we veel bewuster en actiever aan de slag zijn met Europese fondsen." Koopmans wil elk jaar bekijken of de lat nog hoger kan.

Kansen bekijken
Bij het presenteren van het coalitieakkoord in april 2015 constateerde het provinciebestuur nog dat de kansen in Europa te weinig werden verzilverd. Het nieuwe provinciebestuur formeerde een kernteam en een projectteam in Brussel die frequent bij elkaar komen om de kansen te bekijken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Brexit
'Limburg moet extra alert zijn vanwege Brexit'
'Financiële situatie van Limburg is heel gezond'
VVD over Interreg-subsidies: 'Het is van de gekke'
'Oneerlijke concurrentie werknemers aanpakken'
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen