Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg haalt 66 miljoen aan Europese subsidie binnen

Geplaatst opdonderdag 12 mei 2016 - 6:44

Limburg heeft vorig jaar 66 miljoen euro aan Europese subsidie binnengehaald.

De in 2015 uitgesproken ambitie om in vier jaar tijd 100 miljoen uit Brussel te halen, is daarom al naar boven bijgesteld.

125-150 miljoen
Gedeputeerde Staten (GS) gaan nu uit van een bedrag tussen de 125 en 150 miljoen euro uit Europese potjes tussen nu en 2020, zo staat in de Voorjaarsnota 2016, een politieke tussenbalans van de provinciale coalitie tussen CDA, SP, VVD, D66 en PvdA.

Samenwerking
De 66 miljoen is overigens exclusief het bedrag uit het Gemeenschappelijk Europees Landbouwbeleid dat jaarlijks tussen de 60 en 90 miljoen euro bijdraagt aan de agrarische sector in Limburg. Gedeputeerde Ger Koopmans (CDA, Financiën) noemt gerichter beleid en een goede samenwerking als voornaamste succesfactoren.

Weg naar Brussel
"Als provinciebestuur doen we dit niet alleen. Gemeenten, bedrijven, maar ook bijvoorbeeld universiteiten en hogescholen kennen allemaal hun weg in Brussel. Doordat we nu gezamenlijk goede projecten indienen, boeken we resultaat. Zeker omdat we veel bewuster en actiever aan de slag zijn met Europese fondsen." Koopmans wil elk jaar bekijken of de lat nog hoger kan.

Kansen bekijken
Bij het presenteren van het coalitieakkoord in april 2015 constateerde het provinciebestuur nog dat de kansen in Europa te weinig werden verzilverd. Het nieuwe provinciebestuur formeerde een kernteam en een projectteam in Brussel die frequent bij elkaar komen om de kansen te bekijken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Brexit
'Limburg moet extra alert zijn vanwege Brexit'
'Financiële situatie van Limburg is heel gezond'
VVD over Interreg-subsidies: 'Het is van de gekke'
'Oneerlijke concurrentie werknemers aanpakken'
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen