Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg haalt 66 miljoen aan Europese subsidie binnen

Geplaatst opdonderdag 12 mei 2016 - 6:44

Limburg heeft vorig jaar 66 miljoen euro aan Europese subsidie binnengehaald.

De in 2015 uitgesproken ambitie om in vier jaar tijd 100 miljoen uit Brussel te halen, is daarom al naar boven bijgesteld.

125-150 miljoen
Gedeputeerde Staten (GS) gaan nu uit van een bedrag tussen de 125 en 150 miljoen euro uit Europese potjes tussen nu en 2020, zo staat in de Voorjaarsnota 2016, een politieke tussenbalans van de provinciale coalitie tussen CDA, SP, VVD, D66 en PvdA.

Samenwerking
De 66 miljoen is overigens exclusief het bedrag uit het Gemeenschappelijk Europees Landbouwbeleid dat jaarlijks tussen de 60 en 90 miljoen euro bijdraagt aan de agrarische sector in Limburg. Gedeputeerde Ger Koopmans (CDA, Financiën) noemt gerichter beleid en een goede samenwerking als voornaamste succesfactoren.

Weg naar Brussel
"Als provinciebestuur doen we dit niet alleen. Gemeenten, bedrijven, maar ook bijvoorbeeld universiteiten en hogescholen kennen allemaal hun weg in Brussel. Doordat we nu gezamenlijk goede projecten indienen, boeken we resultaat. Zeker omdat we veel bewuster en actiever aan de slag zijn met Europese fondsen." Koopmans wil elk jaar bekijken of de lat nog hoger kan.

Kansen bekijken
Bij het presenteren van het coalitieakkoord in april 2015 constateerde het provinciebestuur nog dat de kansen in Europa te weinig werden verzilverd. Het nieuwe provinciebestuur formeerde een kernteam en een projectteam in Brussel die frequent bij elkaar komen om de kansen te bekijken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Brexit
'Limburg moet extra alert zijn vanwege Brexit'
'Financiële situatie van Limburg is heel gezond'
VVD over Interreg-subsidies: 'Het is van de gekke'
'Oneerlijke concurrentie werknemers aanpakken'
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen