Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg getrakteerd op natte sneeuw: 'Zeer uitzonderlijk'

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 8:26

In delen van Noord-Limburg kwam vrijdagochtend natte sneeuw naar beneden. En dat is zeer uitzonderlijk voor mei.

Er kwamen meldingen binnen uit meerdere plaatsen in Noord-Limburg, waaronder Mook en Venray, waar natte sneeuw naar beneden kwam.

Zeer uitzonderlijk
Volgens Meteo Limburg is het zeker voor Noord-Limburg zeer uitzonderlijk dat er op 7 mei nog natte sneeuw uit de lucht valt. Zeker sinds het warmere klimaat sinds 1988. In Zuid-Limburg gebeurt het wel eens vaker. Zo kleurde de Vaalserberg twee jaar geleden op 4 en 5 mei nog wit. Ook dat was toen bijzonder, maar niet uniek volgens weerman Thijs Zeelen toen. Dat gebeurde namelijk al een paar keer eerder, in 1957 en 1979.

Lees ook: (Natte) sneeuw in mei niet uniek, wel bijzonder

Restje winter
Het lijken de laatste stuiptrekkingen van de winter. Ook de rest van de dag trekken er vrijdag buien over de provincie waarbij nog hagel en natte sneeuw uit de lucht kan vallen. Maar in de middag en avond wordt het op de meeste plaatsen droog. In de nacht koelt het af naar temperaturen net boven het vriespunt. Aan de grond kan het daardoor nog wel licht vriezen.

Zomers warm
Zaterdag klimt de temperatuur voorzichtig omhoog en zondag laat de zon zich geregeld zien. De temperatuur kan dan oplopen naar zomers warm, met maxima van zo'n 26 à 27 graden.

In de dagen erna zakt de temperatuur naar de normale waarden rond de 18 à 19 graden. Lees het uitgebreide weersvooruitzicht voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen