Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburg getrakteerd op natte sneeuw: 'Zeer uitzonderlijk'

Geplaatst opvrijdag 7 mei 2021 - 8:26

In delen van Noord-Limburg kwam vrijdagochtend natte sneeuw naar beneden. En dat is zeer uitzonderlijk voor mei.

Er kwamen meldingen binnen uit meerdere plaatsen in Noord-Limburg, waaronder Mook en Venray, waar natte sneeuw naar beneden kwam.

Zeer uitzonderlijk
Volgens Meteo Limburg is het zeker voor Noord-Limburg zeer uitzonderlijk dat er op 7 mei nog natte sneeuw uit de lucht valt. Zeker sinds het warmere klimaat sinds 1988. In Zuid-Limburg gebeurt het wel eens vaker. Zo kleurde de Vaalserberg twee jaar geleden op 4 en 5 mei nog wit. Ook dat was toen bijzonder, maar niet uniek volgens weerman Thijs Zeelen toen. Dat gebeurde namelijk al een paar keer eerder, in 1957 en 1979.

Lees ook: (Natte) sneeuw in mei niet uniek, wel bijzonder

Restje winter
Het lijken de laatste stuiptrekkingen van de winter. Ook de rest van de dag trekken er vrijdag buien over de provincie waarbij nog hagel en natte sneeuw uit de lucht kan vallen. Maar in de middag en avond wordt het op de meeste plaatsen droog. In de nacht koelt het af naar temperaturen net boven het vriespunt. Aan de grond kan het daardoor nog wel licht vriezen.

Zomers warm
Zaterdag klimt de temperatuur voorzichtig omhoog en zondag laat de zon zich geregeld zien. De temperatuur kan dan oplopen naar zomers warm, met maxima van zo'n 26 à 27 graden.

In de dagen erna zakt de temperatuur naar de normale waarden rond de 18 à 19 graden. Lees het uitgebreide weersvooruitzicht voor Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen