Overslaan en naar de inhoud gaan

In Limburg gestationeerde Amerikaanse slachtoffer aanslag

Geplaatst opwoensdag 30 maart 2016 - 18:25

Een in Brunssum woonachtige Amerikaanse vrouw blijkt vorige week te zijn omgekomen bij de terroristische aanslag in Brussel, vorige week.

Het gaat om Gail Martinez, de vrouw van luitenant-kolonel Kato Martinez van de Amerikaanse luchtmacht, schrijft het Amerikaanse persbureau AP.

Geschokt
Ook Kato Martinez en de vier kinderen van het stel raakten gewond. Over de ernst van de verwondingen doet de Amerikaanse luchtmacht in verband met de privacy geen mededelingen, op verzoek van de officier. Alle vijf liggen ze in het ziekenhuis. Vrienden van het gezin hebben geschokt gereageerd.

De basis in Brunssum, waar Martinez is gestationeerd, speelt een grote rol in de Navo-operatie in Afghanistan.

Alex en Sascha
Bij de aanslagen op de luchthaven en de metro in Brussel kwamen vorige week 32 mensen om het leven. Onder hen zijn ook de Maastrichtse broer en zus Alex en Sascha Pinczowski. Voor de twee overleden twintigers is inmiddels een condoleanceregister geopend.

Lees hier meer berichten over de aanslagen in Brussel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen